Safina eliminisala Jelenu Dokić

BEOGRAD/MELBURN, 27. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Ruska teniserka Dinara Safina pobedila je u Melburnu Jelenu Dokić sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4) u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Safina je tako stigla do trećeg grend slem polufinala u poslednjih osam mececi, pošto je i na Otvorenom prvenstvu SAD bila među četiri najbolje, dok se na Rolan Garosu borila za titulu.

Dokićeva je, sa druge strane, na grend slemu igrala prvi put posle Otvorenog prvenstva Australije 2006. godine i to pošto je dobila specijalni poziv organizatora. Ona je, pre ovogodišnjeg Australijan Opena, meč na grend slemu poslednji put dobila još 2003. godine.

Safina, treća teniserka sveta, za plasman u finale boriće se sa sedmim nosiocem, zemljakinjom Verom Zvonarjovom, koja je ranije danas eliminisala Francuskinju Marion Bartoli pobedivši je sa ubedljivih 2:0 (6:3, 6:0).

Zvonarjova je do prvog učešća u polufinalu nekog grend slem turnira stigla pošto je u duelu sa Bartolijevom, koja je prethodno eliminisala najbolje rangiranu teniserku sveta Jelenu Janković, osvojila 11 poslednjih gemova.

Pogledajte još