Omekšajte grubu kožu namirnicama iz kuhinje

Koža na laktovima je jako osetljiva, a često je zanemarujemo. Najlakši način da koža laktova omekša jeste da je najpre namažete limunovim sokom, a potom hidratantnom kremom za ruke, savetuje sajt "24sata.hr". Evo još nekoliko dragocenih saveta kako da namirnice koje već imate u kuhinji iskoristite i za negu lica i tela:

Kafa i med ublažavaju crvenilo

Ako je koža crvena pomaže mešavina mlevene kafe, meda i slatke pavlake. Smesu nanesite i ostavite da deluje 10 minuta i potom isperite mlakom vodom. Postupak možete ponoviti dva puta nedeljno.

Maska od krompira za nežnu kožu

Nežnijoj koži pomaže maska od tri kuvana krompira i tri kašičice mleka. Masku nanesite i ostavite da deluje 10 minuta. Nakon toga isperite u hladnoj vodi, a laktove namažite hidratantnom kremom. Masku možete da nanosite tri puta nedeljno.

I želatin pomaže

U posudu tople vode stavite 1/2 kašičice želatina, kašičicu glicerina i kašičicu meda. Dobro promešajte i nanesite na kožu, pa ostavite da deluje 15 minuta. Nakon toga isperite u mlakoj vodi.

Piling solju protiv grube kože

Pomešajte slatku pavlaku sa kašičicom soli i napravite piling kože. Nakon 10 minuta isperite u mlakoj vodi. Piling možete ponoviti dva puta nedeljno i da se tako rešite grube kože na laktovima.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još