Klivlend izgubio od Orlanda, Pavlović solidan

BEOGRAD, 30. januara 2009. (Beta) - Košarkaši Klivlend Kavalirsa poraženi su na gostovanju Orlando Medžiku sa 99:88, dok su San Antonio Sparsi savladali domaće Feniks Sanse sa 114:104.

Srpski internacionalac u dresu Klivlenda Aleksandar Pavlović na terenu je proveo 31 minut i za to vreme zabeležio učinak od osam poena i četiri uhvaćene lopte.

U timu Orlanda najefikasniji bio je Dvajt Hauard sa 22 poena, dok su po 19 poena ubacili Hidajet Turkoglu i Rašard Luis.

Utakmicu na Floridi obeležio je i temperamentni trener Klivlenda Majk Braun, koji je, nezadovoljan, često vikao na sudije, a u trećoj četvrtini zbog toga je zaradio i tehničku grešku.

"Ovo je bila utakmica sa mnogo fizičkog kontakta. Tužno je videti koliko su slobodnih bacanja šutirali pojedini igrači", rekao je Braun posle utakmice.

U duelu odigranom u Arizoni, San Antonio je predvođen Argentincem Emanuelom Đinobilijem, koji je postigao 30 poena, došao do trijumfa nad Feniksom (114:104).

Od ukupnog broja poena, Đinobili je sa linije za slobodna bacanja postigao 18, a odlični su bili Toni Parker sa 26 i Tim Dankan sa 20 poena.

San Antoniju je to 29. uzastopna pobeda u utakmicama u kojima je ta ekipa postigla 100 ili više poena.

Pogledajte još