Zvezde ili kopije? Nova Rijana, Biber, Gaga i Maroon 5!

Ceo svet zna pop lepoticu sa Barbadosa - Rijanu. Ali, vreme je da ljubitelji pop muzike upoznaju lepoticu sa Bahama egzotičnog imena - Anželik Sabrina (Angelique Sabrina). Kao da nije prošlo samo dve godine od kada je Rijana odpevala "Pon de Replay" i već je to postalo inspiracija za mlađe generacije. Anželik peva "Pull Up" verovatno sanjareći o Rijaninoj planetarnoj slavi, ali, nadamo se, ne i njenom divljem životu.

Poput Džastina Bibera, tinejdžer Rajan Biti (Ryan Beatty) svoj put do zvezda pronalazi na YouTube-u. Njegov kanal na ovoj društvenoj mreži spada u grupu onih sa najviše pratilaca, a njegovi klipovi zajedno imaju više od 30 miliona pregleda. Devojčice već obožavaju 16-godišnju "sajber zvezdu" iz Kalifornije, a on voli Bruna Marsa... Očigledno!

Nervirala te Lejdi Gaga ili ne, ali ono ima "to nešto" (neki bi ga nazvali "faktorom iks") što se vrlo retko nalazi. Kao što je vrlo diskutabilno da li je ona "Madonina naslednica", teško je reći da bilo ko može biti naslednica Lejdi Gage. Međutim, Natalija Kils (Natalia Kills) ima "to nešto" u glasu i zvuku, a i spremnosti da "modno poludi", tako da ima šanse da bar priđe "Gaga-kategoriji".

Maroon 5 ima crnokosog lepotana Adama Levina za frontmena, a Graffiti6 ima slatkog plavušana Džejmija Skota koji je sasvim materijal za postere u sobama tinejdžerki. To što broj 5 dolazi pre 6, ne znači da bi se ovaj bend iz Londona obradovao što ih upoređujemo sa prekookeanskim kolegama. Možda zato što se više trude da zvuče kao Gnarls Barkley...

Trendovi se toliko brzo menjaju da se sve više čini da je rezultat toga zapravo vrteška čiji period obrtanja je sve kraći. Tek što YouTube osvoji jedan Džastin Biber sa svojim "muzičkim fazonom", u "šteku" čeka još jedan.
Da li se to dešava zato što se takav pop brzo "izliže"?
Ili su apetiti publike sve veći pa je muzičarima zadatak da ih zadovolje na duže staze sve teži?
Ono što je sigurno, koliko god uspešna bila neka "stara zvezda", ni jednoj novoj ne prija baš da ih zovu "novom ili novim...".
Zato: Izvinite što smo to uradili, ali i razmislite da budete više svoji, pa će vas publika iznenaditi prihvatanjem!

Pogledajte još