Koji to gradovi nude najbolju uličnu hranu?

Pet svetskih gradova sa najboljom uličnom hranom:

1. Bangkok

Ako ste ljubitelj zanimljvih gastrokombinacija Bankok u Tajlandu je pravo mesto za vas.Ulice odišu mirisom hrane, a na štandovima možete kupiti slatku svinjetinu, riblja jela, banane pržene u pirinčanom brašnu i poznato smrdljivo voće durian.

2. Istanbul

Kebab se može kupiti u skoro savkom evropskom gradu, ali turksa metropola nudi još mnogo drugih jela, kao što su burek, simit, neobični riblji sendviči.

3.Marakeš

Marokanski grad odavno je destinacija za kuvare koji traže vrhunske specijalite. na glavnom trgu Djemaa el MFna mogu se pronaći štandovi sa hranom:različita mesa pripremljena sa različitim začinima, supe, veliki izbor sušenog voća.

4. Mexico City

U meksičkom glavnom gradu, štandovi sa hranom se nalaze u svakoj četrvti, kao i u centru grada. Osim poznatog tacosa, možete probati i antojitose, elotes, huaraches i kolačiće od kukurza.

5. Rio De Janeiro Brazilski grad najpoznatiji po svojim plažama i karnevalu.Ne samo u vreme karnevala već tokom čitave godine u njemu možete jesti hranu koja je mešavina portugalske, brazilske i japanske kuhinje

Pogledajte još