Modne agencije kao paravan za prostituciju

Ovo saznanje o kojem se često govori ali nikada jasno i glasno, potvrdila je za "Blic" i poznata manekenka Ivana Stanković koja tvrdi da mnoge poznate modne agencije u Srbiji uzimaju od 300 do 350 evra devojkama obećavajući im karijeru manekenke, nakon čega im se više nikada ne jave.

- A ima i onih koje niču preko noći, a manekenstvo im služi samo kao paravan za prostituciju - objašnjava Ivana Stanković.

Ona kaže da se velike poznate agencije uglavnom baziraju na uzimanju para devojčicama za kurseve, dok se one koje se bave prostitucijom uglavnom otvaraju preko noći i isto tako se i zatvaraju.

- Roditelji bi svakako trebalo da budu oprezni. Moraju da znaju da svako ko im obećava siguran posao, kule i gradove - laže!

Ivana priča da sve ovo ne bi znala da ne rado kao posrednik između devojčica koje se javljaju preko Fejsbuka i svetskih agencija.

- Posle “Top modela”, kada je odjeknulo u javnosti da je najveći uspeh u manekenstvu postigla Dejana Živković, koju sam ja uzela pod svoje i uvela je u moju matičnu agenciju “Stella models” u Beču, devojčice su počele masovno da mi se javljaju. Pišu mi: “Ivana, veoma sam razočarana, moji roditelji su dali toj i toj agenciji 300 ili 350 evra za kurs manekenstva. Obećavali su mi posao u inostranstvu, kastinge, a ništa od toga nije bilo! Čim smo dali pare prestali su da nas zovu!” - priča Ivana.

Ona kaže da besplatno povezuje devojke sa stranim agencijama, i tek kada one naprave posao i zarade novac, dobija svoju proviziju od pet odsto.

- Uopšte mi nije jasno čemu kursevi služe? Pitala sam devojke šta ih uče za te pare? Kažu da su ih učili kako da poziraju i zdravo se hrane; daju im i neke dijete... To je budalaština - zaključuje Ivana.

Prostitutke lažu da su manekenke

- Mnoge devojke se predstavljaju kao manekenke, a nisu ništa drugo nego klasične prostitutke - kaže Ivana.

Manekenstvo je kod nas često paravan za prostituciju. Naravno da ima mnogo devojaka koje se pošteno bave ovim poslom, ali one zarađuju do 100 evra po reviji.

Ivana Stanković

(old_image)

- Manekenka u Srbiji sigurno ne može da ima tašnu od 3.000 evra, osim ako joj roditelji nisu kupili. Samim tim se pretpostavlja da zarađuje novac od nečeg drugog - kaže Ivana i podseća da ima mnogo devojka koje se po medijima predstavljaju kao modeli, a nikada nismo videli ni jednu njihovu reklamu niti kampanju.

- Smešno mi je kada vidim neku starletu koja se predstavlja kao zaštitno lice nekog kazina, i od toga je ne znam šta sve sebi kupila... Zašto ne pokaže tu kampanju? Krivi ste i vi novinari što im ne tražite dokaz nego im verujete na reč. Gde su im slike, gde su snimci? - pita se Ivana.

Pogledajte još