Našao guštera u bureku

Umesto bureka sa mesom, Beograđanin Radoljub Mitrović (31) pojeo je burek sa gušterom. Osećaj je, kaže, bio toliko odvratan da je sedam dan povraćao, a burek više nikada u životu neće okusiti, iako mu je bio omiljena hrana.

Mitrović za Press tvrdi da je, dok je pre desetak dana sa kolegom doručkovao u pekari „Div" u Borči, sa komadom bureka sa mesom zagrizao i guštera.

Meso, ali kakvo

- Kolega i ja smo svratili na doručak. Jeli smo ispred nekog ogledala u pekari. U jednom trenutku sam čuo da je nešto kvrcnulo kada sam zagrizao i video da mi nešto crno viri iz usta. Kad sam ispljunuo, imao sam šta da vidim. Zagrizao sam gušterovu glavu i iako je bio mrtav, videla se krv. U trenutku mi se smučilo, izašao sam napolje i počeo da povraćam - priča Mitrović.

On kaže da je narednih dana preživljavao košmar:

- Sedam dana mi se vraćao taj burek. Da vam ne govorim o tome da više burek u životu neću okusiti, a obožavao sam ga. To zaista ne može da se zaboravi, užasan je osećaj, više ni pitu ne mogu da probam. Samo sam jednom jeo pre toga u toj pekari i burek im je stvarno dobar, međutim, ovo je strašno.

Sagovornik Press-a ističe da su mu svedoci ovog nemilog događaja, pored kolege, i dve radnice u pekari. Kaže da u pekari postoji kamera, ali da mu je vlasnik rekao da je obrisao snimak.

Inspekcija: Kazne i do tri miliona

U poljoprivrednoj inspekciji potvrđuju da su inspektori dobili nalog za kontrolu pekare i objašnjavaju uobičajenu proceduru...

- ... Na osnovu Zakona o bezbednosti hrane kazne se mogu kretati do 3.000.000 dinara.

Klasična iznuda

On dodaje i da je hteo da pokrene privatnu tužbu, ali da je odustao i ceo slučaj prijavio poljoprivrednoj inspekciji:

- Rekli su da oni ne mogu da uzmu na analizu to parče u kome je gušter, a koje sam ja sačuvao, već da mogu samo da izađu na teren i uzmu uzorke u pekari. Kažu da je trebalo da ih zovem odmah kada se to desilo da dođu na lice mesta.

S druge strane, vlasnik pekare Slobodan Vasović napominje da se ništa slično nikada nije dogodilo u njegovoj radnji i da je reč o klasičnoj iznudi novca.

- Žao mi je što nisam snimio razgovor sa tim čovekom, kako bih ga tužio za iznudu. Prvo mi je tražio 2.000 evra zato što je navodno našao guštera u bureku, a na kraju smo došli do cifre od 500 evra. Mogu i ja da pojedem pola bureka, iz džepa izvadim guštera, stavim ga u tanjir i dignem frku. Radnica nije videla kad je on zagrizao parče, samo ju je zvao da vidi kad ga je stavio na tanjir. Izvinio sam se tom gospodinu, s tim što u ova vremena niko nije spreman da isplati novac koji je on tražio. A i zašto bih mu isplatio kad je nemoguće da se gušter našao u bureku - ističe Vasović, i dodaje da je spreman da inspekciji obezbedi sve uslove kako bi uzeli uzorke.

Izvor: Press

Pogledajte još