Grčka mitologija u bosanskom kupusu

Grčka policija je juče na graničnom prelazu sa Makedonijom uhapsila državljanina Bosne i Hercegovine Sretena Vidića iz Bijeljine, nakon što je pretresom utvrđeno da se u njegovom prtljagu nalazi kamen težak 3 kg koji je uhapšeni ukrao sa Akropolja. pošto je kod njega pronašla kamen težine 3 kilograma, ukraden sa Akropolja - svetilišta posvećenog grčkoj bogini Atini, zaštitnici grada Atine.

Kako bosanskohercegovački portali prenose napise grčkih medija, Vidić je tokom turističkog obilaska Akroplja ukrao kamen, potom ga sakrio putnu torbu koju je stavio ispod sedišta u automobilu sa ciljem da bi isti preneo u BiH.

Nakon hapšenja, Vidić je saslušan u grčkoj policijskoj stanici gde je priznao da je kamen uzeo sa Arkopolja, ali da nije znao da je to zabranjeno, jer sve što je hteo jeste da ovaj kamen koji mu se svideo upotrebi za pritiskanje kiselog kupusa u kaci.

Grčki zakoni su veoma strogi kada je u pitanju istorijsko nasleđe Stare Grčke, te Vidića, ako se ne utvrdi da je sve učini bez predumišljaja, očekuje kazna od tri do pet godina zatvora.

Pa da li je moguće da je ovo istina? Grčka mitologija je trebalo da završi u bosanskoj kaci?!

Pogledajte još