Merilin Monro svakog dana jela meso i sladoled

Fanovi neprolazne plavuše su ovih dana pisali o tipičnim obrocima Merilin Monro. Glumica koja je govorila da je Holivud "mesto gde će vam platiti 1000 dolara za poljubac i pedeset centi za dušu" dan je počinjala čudnim doručkom od dva sirova jaja umućena sa šoljom vrućeg mleka.

MM nije ručala, a za večeru je uglavnom jela teletinu ili džigericu uz četri do pet kuvanih šargarepa. Posle ove večere Merlinka bi znala da se prošeta do lokalne poslastičarnice i naruči dobar sladoled.

Kažu da je govorila, da ne bi sve ovo mogla sebi da priušti da njena ishrana nije u potpunosti zasnovana na proteinima.

Sirova jaja umućena u toplo mleko, sigurno danas mnogima zvuče kao krajnje nepodnošljiv oborok, ali tokom 50- tih godina prošlog veka, verovalo se da sirova jaja doprinose izgranji mišiča. Ljudi su tih godina jeli mnogo više jaja nego danas, u proseku 389 komada godišnje, dok danas tokom jedne godine pojedu 247 jaja po osobi. Tako je bilo do 1980. godone kada su jaja počela da se povezuju sa salmonelom.

A kako je Merlinka vežbala to je priča za sebe. Priča se da je imala male tegove, teške oko dva kilograma koje je dizala dok se ne umori, "jer, nije mogla da podnese mnogo ponavljanja".

Ili Merlinka ko Merlinka, prava filmska diva za sva vremena.

Pogledajte još