Olimpijci zahvalili građanima na dočeku i podršci

Doček je organizovan ispred Skupštine grada, a olimpijski tim dočekalo je ovacijama više hiljada građana. Deo olimpijskog tima stigao je sa Igara u Londonu rano jutros, pošto su OI završene u nedelju uveče.

U Skupštini grada dočekali su ih gradinačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i predsednik opštine Novi Beograd i bivši reprezentativac u vaterpolu Aleksandar Šapić.

Pre obraćanja olimpijaca sa balkona Skupštine grada, hor i okupljenih pevali su državnu himnu "Bože pravde", a potom se začulo skandiranje "Srbija, Srbija". Okupljeni su nosili zastave Srbije i sa oduševljem i skandiranjem dočekali pojavljivanje olimpijaca.

"Hvala što ste došli i što ste verovali u nas", poručio je Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju, a prisutni su mu uzvratili "Vanja mi te volimo".

Strelac Andrija Zlatić, osvajač bronzane medalje, rekao je da je prizor ispred Skupštine grada fenomenalan.

"Divno je biti ovde. Možda se vidimo neki drugi put sa ove iste terase", poručio je Zlatić.

Strelkinja Ivana Maksimović, koja je osvojila srebrnu medalju, kazala je da su večerašnji prizor i osećaj neponovljivi.

"Ponosna sam i čast mi je što sam bila deo tima. Svi su dali srce za ovu zemlju, za uspeh i medalje. Hvala vam što ste došli da upotpunite moj san i medalje", pručila je Ivana Maksimović koja je osvoljila 100. medalju za Srbiju.

Najveće oduševljenje prisutnih izazvalo je obraćanje Milice Mandić koja je osvojila zlatnu medlaju u tekvondou.

"Dobro veče Srbijo! Hvala vam na divnom osećaju, za ovako nešto se živi... Hvala vam što ste uspeli sve ovo da nam pružite. Ovu medalju posvećujem svima vama", kazala je Mandićeva i dodala da su zaslužni za njen uspeh i stručni tim i njena porodica, kao i tekvondo klub Galeb iz Beograda.

Večerašnji doček je završen vatrometom, a nakon toga je organizovan prijem u Skupštini grada.

Beta

Pogledajte još