Tužili Madonu zbog promovisanja homoseksualizma

U Rusiji je rasprostranjena homofobija, ocenjuje agencija AP i navodi da je u Sankt Peterburgu u februaru usvojen zakon koji zabranjuje promociju homoseksualizma maloletnicima.

Autori tog zakona naglasili su da su i deca starosti 12 godina bila na Madoninom koncertu 9. avgusta, na kojem je ona pozvala na solidarnost s gejevima i lezbijkama.

Advokat Aleksandar Počijev, koji zastupa devet antigej aktivista, rekao je da je u petak podneo tužbu protiv Madone, organizatora koncerta i vlasnika dvorane u kojoj je održan koncert, a kojom traži odštetu od 333 miliona rubalja (oko 10,5 miliona dolara), prenose ruske novinske agencije.

Na snimku priloženom uz tužbu vidi se kako Madona gazi krst i traži od prisutnih da podignu ruke kako bi u znak podrške homoseksualcima pokazali ružičaste narukvice koje su deljene na koncertu.

Madona je takodje izazvala nezadovoljstvo medju konzervaticima u Rusiji podrškom članicama grupe "Pusi rajot (P u s s y Riot) koje su u petak osudjene na po dve godine zatvora zbog izvodjenja pesme protiv predsednika Vladimira Putina u crkvi u Moskvi.

Beta

Pogledajte još