Našao krilo goluba u smrznutom spanaću!

Pošto je januara našao otrgnuto krilo, taj ljubitelj povrća je zatražio objašnjenje proizvođača smrznute hrane, kompanije "Sen Eloa" (Saint-Eloi).

Proizvođač je odgovorio zahtevom da mu potrošač pošalje sporno pakovanje spanaća, ali je on to odbio.

Posle ćutanja od nekoliko nedelja, ponovo je poslao pismo firmi koja mu je brzo odgovorila da "auto-kontrola navedenog dana proizvodnje pokazuje da je sve bilo u skladu s pravilima, bez prisustva stranog tela" - krila u robi.

Ipak, "zbog mehaničke berbe spanaća, ponekad je moguće da se proizvod isporuči sa stranim telima", priznao je proizvođač i ponudio vaučer na osam evra uz uputstvo: "Tako možete da ponovo probate naš proizvod", piše u pismu.

Advokat oštećenog tumači da kompanija očito "potrošače smatra živinom: hteli smo da znamo kako se to moglo dogoditi, šta su mere koje Sen Eloa može preduzeti, a nemamo nijedan odgovor!".

Advokat je zato nagovestio tužbu protiv proizvođača. Ako je krilo isporučeno, "ostatak goluba je u drugim kesama (smrznutog spanaća), te pretpostavljam koliki će vaučer dobiti oni koji sastave čitavog goluba!" - rekao je on.

NANSI, 24. avgusta 2012. (Beta-AFP)

Pogledajte još