Poslednjeg dana šest državnih rekorda u Bečeju

BEOGRAD, 1. marta 2009. (Beta) - Poslednjeg dana prvenstva Srtbije u plivanju, koje je održano u Bečeju, oboreno je šest državnih rekorda - po dva u muškoj i ženskoj konkurenciji, a dva u trkama štafeta.

Čaba Silađi novi je rekorder na 100 metara prsno sa 59,27 sekundi, dok je Ivan Lenđer, takođe iz Zrenjanina, oborio rekord na 100 metara mešovito sa 55,16 sekundi.

Kod dama, Nađa Higl iz Pančeva postavila je novi rekord Srbije na 100 metara prsno u vremenu 1:09,76 minuta, dok državni rekord Miroslave Najdanovski iz Zrenjanina na 200 metara slobodno iznosi 1:57,90 minuta.

Novi rekord postavila je i muška štafeta Proletera iz Zrenjanina, u sastavu Igor Vulešević, Čaba Silađi, Ivan Lenđer i Vladislav Paskaš, na 4x100 metara mešovito sa 3:42,04 minuta.

Državni rekord u istoj disciplini postavila je i ženska štafeta Proletera iz Zrenjanina, u sastavu Katarina i Stefanija Čordaš Draganov, Tijana Vukanović i Moroslava Najdanovski u vremenu 4:20,74 minuta.

Na prvenstvu Srbije u Bečeju za tri dana oboreno je 15 seniorskih i jedan kadetski državni rekord, a najuspešniji takmičar je Ivan Lenđer sa tri pojedinačna i jednim rekordom u trci štafeta.

Tri državna rekorda oborila je najuspešnija takmičarka Nađa Higl iz Pančeva, dok su novi "vlasnici" po dva rekorda muška štafeta novosadske Vojvodine i ženska štafeta Beograda, a po jednog Čaba Silađi i Miroslava Najdanovski iz Zrenjanina, te Anđelka Petrović iz Valjeva.

Na prvenstvu u Bečeju učestvovalo je oko 250 takmičara iz 35 klubova Srbije.

Pogledajte još