Džoana K. Rouling gradi mini-Hogvorts u svom dvorištu

Uprkos protestima komšija, spisateljica Džoana K. Rouling, iza koje je serijal planetarno uspešnih romana o tinejdž-čarobnjaku Hariju Poteru, uspela je da dobije dozvolu da u svom dvorištu izgradi 12 metara visoke "kućice na drvetu" (nisu baš ni male, a i samo su delom povezane sa drvetom).

Ovaj splet kućica koje će Roulingova napraviti u svom dvorištu na imanju u Edinburgu zapravo će biti dizajnirane po uzoru na čuveni zamak Hogvorts u kome je smeštena škola za male čarobnjake. Kućice na drvetu sa kupolama biće povezane tunelima, a dva dela ove građevine biće povezani mostićem od konopaca.

Njena zabavna kreacija za dvorište, koja je deo velikog renoviranja kuće u Edinburgu, koštaće skoro 320 hiljada evra i namenjena je zabavi njene dece: devetogodišnjeg sina i sedmogodišnje ćerke.

Komšije Roulingove uložili su žalbu gradskoj vladi Edinburga sa ciljem da se obustave gradnju ovih raskošnih kućica na drvetu. Po njihovom mišljenju "mini-Hogvorts" će se zbog veličine videti daleko van imanja Roulingove, te će narušavati izgled okoliša.

Ipak, uprkos brojnim žalbama, Roulingova je dobila dozvoli za izgradnju ovih "kućica" na drvetu, jer je, kako navode u gradskoj vladi Edinburga, stiglo manje od šest žalbi.

Isto tako, multimilionerka je prošle godine dobila dozvolu da sruši 1.4 miliona evra vrednu vilu iz sedamdesetih godina prošlog veka kako bi proširila svoje dvorište. Njena vila iz 17. veka je koštala je skoro 3 miliona evra i u njoj živi sa svojim sadašnjim mužem doktorom Nilom Marejem i dvoje dece. Roulingova iz prvog braka ima ćerku koja sada ima 19 godina.

Šta misliš o "mini-Hogvortsu"? Like ili... ipak ne?

Pogledajte još