Krstić odličan u pobedi Oklahome nad Dalasom

BEOGRAD, 3. marta 2009. (Beta) - Košarkaši Oklahoma siti Tandera pobedili su na svom terenu ekipu Dalas Maveriksa sa 96:87, a velike zasluge za takav ishod imao je srpski reprezentativac Nenad Krstić.

Centar domaćeg tima proveo je na parketu 37 minuta i za to vreme zabeležio 26 poena (rekord sezone) i šest skokova. Rasel Vestbruk ubacio je 17 poena i uhvatio deset lopti, a Kajl Viver dodao je još 18 poena za pobednike.

U timu Dalasa odličnu partiju pružio je Dirk Novicki sa 28 poena, dok je Džejson Teri utakmicu završio sa 20 poena.

Za ekipu Oklahoma sitija nisu nastupali krilni igrači DŽef Grin i Kevin Đuran, a Krstić je baš u njihovom izostanku video svoju šansu.

"Bez njih dvojice u ekipi i ostali su dobili priliku da se dokažu. Ovo je bila odlična utakmica i velika pobeda za nas", izjavio je Krstić posle meča.

Košarkaši Nju Orleans Hornetsa savladali su na gostovanju Filadelfiju sa 98:91 i zabeležili petu uzastopnu pobedu.

Predrag Stojaković zabeležio je šest poena i tri skoka, a najzaslužniji za novi uspeh Hornetsa bio je Dejvid Vest sa 30 poena i deset skokova. Identičan broj poena ubacio je Andre Igudala, najefikansiji igrač Filadelfije.

Ekipa Klivlend Kavalirsa pobedila je na gostovanju Majami Hit sa 107:100, a novu partiju za pamćenje pružio je Lebron DŽejms.

Najbolji igrač Kavalirsa postigao je 42 poena i zabeležio osam skokova, a Mo Vilijams na to je dodao još 30 poena. Saša Pavlović na terenu je proveo šest i po minuta, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Veliki DŽejmsov rival, najbolji igrač Majamija Dvejn Vejd postigao je 41 poen i podelio devet asistencija, ali ostali igrači Hita ga nisu ispratili njegovu partiju.

Rezultati:
Nju Orlians - Filadelfija 98 : 91
Atlanta - Vašington 98 :89
Klivlend - Majami 107 : 100
Oklahoma Siti - Dalas 96 : 87
San Antonio - LA Klipers 106 : 78

Pogledajte još