Andrija Prlainović: Prvo mesto ne garantuje lakšeg protivnika

Vaterpolisti Partizana pobedili su Vašaš u 5. kolu Evrolige i kolo pre kraja preliminarne runde obezbedili su prvo mesto u grupi D. Do kraja takmičenja po grupama crno-belima je ostao još meč sa Marsejom, 21. marta u gostima. Čak i u slučaju da izgubi, Partizan će biti prvi, a ovaj uspeh je ostvario zahvaljujući svim pobedama do sada i jednom remiju sa Egerom.

Igrač koji je golom otvorio meč sa Vašašom bio je Andrija Prlainović, ali u nastavku Mađari prave preokret i posle prve četvrtine bilo je 2:1 za goste. Istim rezultatom druga deonica je pripala našem klubu i od tada Partizan pravi razliku koju održava do samog kraja.

Ovaj meč je bio možda i najteži, jer ste znali da pobedom osvajate 1. mesto i ulazite u završnicu bez opterećenja?
- Posle meča sa Vašašem najvažnije je da smo obezbedili prvo mesto u grupi. Utakmica je bila teška, ali to smo i očekivali. Oni su došli pomalo opušteni, ali ne sa željom da nas puste da pobedimo, već da bi istakli svoje individualne kvalitete. Imaju nekoliko igrača koji su fenomenalni u napadačkim akcijama i to se videlo i u utakmici protiv nas. Dosta su jaki i treba da budemo izuzetno zadovoljni što smo ostvarili dve pobede protiv njih. Nije slučajno da su bili treći u Evropi.

Kako ocenjuješ igru Partizana?
- Ima još sitnica koje treba ispraviti i mislim da će te stvari upravo i odlučiti ko će otići dalje u četvrtfinalu, odnosno proći na fajnal for. Primali smo golove iz igre, što nam je naveći problem ove godine i to bi trebalo popraviti. Forma je na dobrom nivou, ali možda i na tome treba još poraditi u nastavku takmičenja.

Prošle godine žreb nije bio naklonjen Partizanu za četvrtfinale. Kako se sada razmišlja o mogućem protivniku?
- Kod nas nije kao u nekim drugim sportovima i prvo mesto ne donosi prednost domaćeg terena ili nekog lakšeg protivnika na pairu, pa je sve dosta neizvesno. Poslednji mečevi u grupama će odlučiti koje dve ekipe idu dalje, tako da, iako je jedno kolo do kraja, još ne razmišljamo ko bi nam mogao biti protivnik.

Vi ste sigurno prvi u grupi i pre poslednjeg kola?
- To je olakšavajuća okolnost da malo opuštenije uđemo i u taj poslednji meč, a i imamo više vremena da se uigravamo pred četvrtfinale. Nadam se da će nam se posrećiti da nam zapadne neka ekipa koja nam više odgovara i koja je možda na papiru lakša. Sigurno je da će biti mnogo teških protivnika i da ćemo, ma koga izvučemo, morati maksimalno da se borimo za prolaz na fajnal for.

Kandidaturu za organizaciju završnog turnira Evrolige podneli su Beograd i Rijeka, a evropska asocijacija za vodene sportove poverila je takmičenje Hrvatskoj. Objašnjenje je da je bolje da se turnir igra na neutralnom terenu, jer Primorje ove godine ne učestvuje u Evrologi.

Katarina Stojković 
03.03. 20009.

Pogledajte još