UN: Do 2050. svi ćemo biti vegetarijanci!

Kako "Index portal" prenosi pisanje lista "Newser", naučnici tvrde da će unos hrane životinjskog porekla morati da se smanji sa sadašnjih 20, na 5 odsto do 2050. godine.

Procjenjuje se kako će do sporne godine, broj svetskog stanovništva porasti za dodatne dve milijarde ljudi, što će uzrokovati nestašicu hrane. Radi se o tome da ćemo morati da pronađemo način za proizvodnju više hrane na već postojećoj teritoriji, a vegetarijanska ishrana je odlično rešenje jer zahteva deset puta manju potrošnju vode u odnosu na ishranu životinjskog porekla.

"UN predviđaju da ćemo proizvodnju hrane morati da povećmo za 70 odsto do sredine ovog veka, što će rezultirati dodatnim pritiskom na ionako siromašne izvore pijaće vode", piše u službenom izveštaju UN-a.

Međutim, ograničena upotreba vode neće biti primenjena samo na hranu. Naime, u izveštaju je takođe navedeno kako će se u narednih 30 godina potreba za pijaćom vodom povećati za 60 odsto, a biće potrebna i za proizvodnju struja za čak 1.3 milijarde ljudi koji je trenutno nemaju.

Da li ste se za trenutak bar zamislili?

priredila

Pogledajte još