Tim Honde ipak ostaje u Formuli jedan

ŽENEVA, 5. marta 2009. (Beta-AP) - Vodeći ljudi nekadašnjeg tima Honda iz Formule jedan izrazili su nadu da će se trkati ove sezone, ali nisu iznosili nikakve detalje.

Izvršni direktor Nik Fraj govorio je o izazovima sa kojima se tim suočava "u sledeće dve ili tri godine" na sastanku Asocijacije timova Formule jedan (FOTA) u Ženevi.

Fraj je sa šefom tima Rosom Bronom pokušavao da pronađe kupca za tim pošto je Honda u decembru objavila da se povlači iz Formule jedan da bi smanjila troškove.

"Naš tim je imao dobrobiti od FOTA i imaće je ubuduće i to na dva načina. Prvi je, jasno, smanjenje troškova, koje će nam izuzetno mnogo pomoći u izazovima s kojima će se naš tim suočiti u sledeće dve ili tri godine", rekao je Fraj.

"Podjednako važno kao smanjenje troškova jeste podrška koju smo imali od ostalih timova protekla tri meseca", dodao je Fraj.

On je rekao da je svaki od devet rivala Honde ponudio podršku da bi osigurao da Formula jedan ima 10 timova na startu kada sezona bude počela 29. marta.

"Svi koji se ovde nalaze pomogli su nam da sačuvamo tim. Ros, ja i naših 700 zaposlenih smo vam zahvalni na tome", rekao je Fraj.

Pogledajte još