„Orlovi“ dižu Laneta

0

Zdravstveno stanje srpskog reprezentativca Milana Jovanovića je bolje, kaže klupski lekar Standarda iz Liježa Kristof Danijel. Prema njegovim tvrdnjama, golgeter belgijskog šampiona je imao akutnu upalu sinusa zbog koje je poslednje dve nedelje proveo prikovan za krevet

Prema informacijama iz Liježa, naš fudbaler je oslabio čak šest kilograma i još se oseća iznureno.
– Milan se požalio da mu je loše još uoči utakmice sa Anderlehtom (22. februar), i mi smo pomislili da je zaradio grip. Nakon toga dobio je visoku temperaturu, jaku glavobolju, praćenu povraćanjem i zbog toga smo ga smestili u bolnicu. 

– Uplašili smo se da Jovanović nije dobio meningitis, pa smo mu uradili spinalnu punkturu, ali analize su pokazale da nije o tome reč, već o upali sinusa – dodao je Danijel. 

I pored toga što se Jovanović i dalje oseća loše, u Standardu očekuju da će se na teren vratiti sredinom marta.
– Milan i dalje oseća glavobolju, ali to je sekundarna posledica spinalne punkture i to nije ništa neočekivano. Potrebno mu je još nekoliko dana da odmori i da unosi što više tečnosti. 

– Očekujem da se njegovo stanje stabilizuje ove nedelje i, ako sve bude u redu, mislim da bi već u narednom kolu (14. mart) protiv Genka mogao da igra – izneo je prognoze doktor Danijel u „Hot lejtist njuzu“. 

Iako je doktor Kristof Danijel optimista, Jovanović je najavio da se neće vraćati na teren dok se potpuno ne oporavi i dok mu se ne uspostavi tačna dijagnoza. 

Interesantno je da je naš Fudbalski savez ponudio Standardu stručnu medicinsku pomoć u lečenju Milana Jovanovića, ali su belgijski lekari to odbili, navodeći da u Univerzitetskoj klinici u Liježu imaju vrhunske uslove. S obzirom na njihove navode, otvara se pitanje zašto je srpskom napadaču prvobitno postavljena pogrešna dijagnoza. 

Inače selektor Radomir Antić je u svakodnevnom kontaktu sa Jovanovićem, ali u FSS smatraju da je još rano pričati da li će se popularni Lane u potpunosti oporaviti do 28. marta, kada će „orlovi“ u Konstanci gostovati Rumuniji. 

Po mnogim procenama gostovanje Antićevih izabranika na istoku Rumunije biće jedno od najznačajnijih u kvalifikacijama za odlazak u Južnu Afriku. Stoga, na Terazijama 35 vode veliku brigu o toku opravka golgetera Standarda. 

Lična karta 

– Ime i prezime: Milan Jovanović
– Rođen: 18. aprila 1981. u Bajinoj Bašti
– Visina i težina: 183 cm, 75 kg
– Karijera: Kosmos BB, Budućnost Va, Vojvodina, Šahtjor, Lokomotiva M, Standard
– Reprezentacija: 13 utakmica, 5 golova
– Sezona 2008/09: 34 utakmice (30 za Standard i 4 za Srbiju), 13 golova

(Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.