Vd SRC Tašmajdan podneo ostavku, hala Pionir bez struje

BEOGRAD, 6. marta 2009. (Beta) - Vršilac dužnosti generalnog direktora Sportsko rekreativnog centra (SRC) Tašmajdan Milan Petrović podneo je gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu ostavku na svoju funkciju, saznaje agencija Beta.

"Smatram da je trenutna situacija u kojoj se višegodišnji dužnici SRC Tašmajdan nagrađuju igranjem u Beogradskoj areni i nemogućnost da legalnim i principijelnim sredstvima pritiska na dužnike utičem na to da ova kuća posle duže godina ponovo stane na svoje noge za mene neizdrživa, ali i da se kosi sa mojim osnovnim i moralnom načelima", navodi se u tekstu ostavke u koji je Beta imala uvid.

Košarkaški klub Partizan duguje određeni iznos za korišćenje hale Pionir, koja se nalazi u sklopu SRC Tašmajdan.

Partizan je sinoć u Beogradskoj areni igrao utakmicu petog kola Top 16 faze Evrolige protiv Panatinaikosa i pobedio sa 63:56.

Na toj utakmici oboren je rekord Evrolige po broju gledalaca na jednoj utakmici u najelitnijem evropskom takmičenju - meč je pratilo 22.567 gledalaca.

SRC Tašmajdan saopštio je da je Elektrodistribucija Beograd danas obustavila isporuku struje hali Pionir zbog neizmirenih dugovanja SRC Tašmajdan prema ovom komunalnom preduzeću, koja iznose više od 11 miliona dinara.

U saopštenju se podseća da korisnici hale Pionir, košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju više od 22 miliona dinara.

Pogledajte još