Dva dana, dva rođendana: Hju Grant i Kolin Firt napunili po 52. godine

Da li je potrebno da ističemo koliko su Hju Grant i Kolin Firt genijalni glumci? Pa, ako si dama bilo kog uzrasta koja čita ove redove, verovatno to vrlo dobro znaš... Mada, i muškarci cene ove "večne momke", jer jesu dva prava engleska gospodina i izuzetni glumci iza kojih su sjajni filmovi.

Hju je 9. septembra, a Kolin 10. septembra napunio 52 godine. Sve nešto zamišljamo koliko bi cool bilo da su napravili zajedničku žurku. Dame bi se potukle da uđu na nju da izljube svoje omiljene romantične junake sa britanskim akcentom.

Nije lako izabrati nekoliko filmova u kojima njih dvojica glumački briljiraju, mada imaju i ostvarenja koja bi najviše voleli da zaborave da su ikada snimili. Ali, krenimo od, naravno, filma gde njih dvojica briljiraju zajedno... Bridžit Džouns ih je spojila na velikom ekranu u ulogama Danijela Klivera i Marka Darsija.

Apsolutno su nezaboravni kao dva potpuno različita tipa muškaraca, toliko da su mnogi zaista i poverovali da su takvi i privatno. Mada, nisu li takvi i privatno?

Možda u ovom filmu nisu podelili ni jednu scenu, ali energiju jednog sjajnog filma sigurno jesu. "Ustvari, ljubav" je kultni film koji može da se gleda bezbroj puta. Njih dvojica su dobrim delom zaslužni za to.

Kolina volimo u toliko mnogo filmova, ali podsetićemo te na jedan koji ti je možda i promakao - "Stadionska groznica" (Fever Pitch) po romanu Nika Hornbija. Drugačiji Kolin od onog "uštogljenog" u BBC-jevoj ekranizaciji "Gordost i predrasude" (Pride & Prejudice).

Hju, naš omiljeni momak Hju... Pa ko bi rekao da ima 52 godine? Mada, lice mu već pokazuje godine, što ne znači da i dalje nije zavodljiv engleski gospodin savršenog humora. Podsećamo te na klasik "Razum i osećajnost" (Sense and Sensibility) gde je Hju, naravno, neodoljiv, smotan i... sve zbog čega ga volimo. Jedva čekamo da ga vidimo kako kanibala i ubicu u filmu "Atlas oblaka"!

Pošalji nam tvoju listu omiljenih filmova Hjua Granta i omiljenih filmova Kolina Firta, pa da im zajedno čestitamo rođendan!

Pogledajte još