Moguće je i u Srbiji!

Ako je neko ikada sumnjao da film ovakvog vizuelnog identiteta može nastati na našim prostorima, jedno istraživanje po YouTubeu će to lako opovrgnuti. 

Radi se o kratkometražnom igranom filmu "E-Pigs" čiju režiju potpisuje Petar Pašić - reditelj filma "Mi nismo anđeli 3: Rock & Roll uzvraća udarac". Film u trajanju od 30 minuta, trenutno je u fazi postprodukcije. S obzirom da se radi o ostvarenju prepunom live actiona i CG animacije, ovaj segment rada na filmu izuzetno je ozbiljan i zahtevan.

Scenario filma potpisuje Dimitrije Vojnov, dok je za mešavinu realnosti i fikcije, koja podrazumeva obiman posao kompjuterske obrade filma, zadužena ekipa iza imena "Friend Pictures" - Vuk Tatalović i Siniša Sumina. 

Pored Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, "E-pigs" je podržala i televizija "Arte", a sam nastanak plod je truda srpskih i slovenačkih producenata.

Inače, film "E-Pigs" govori o stanovniku jednog sela koji posle ekološke katastrofe dobije mutirane prasiće. Nakon što odluči da ih zadrži, on dolazi u sukob sa sredinom u kojoj živi...

Bez obzira na naratorov izgovor nemačkog, "E-Pigs" već trejlerom obećava neverovatan vizuelni užitak, kao i zanimljivu priču s aktuelnom porukom.

Moguće je i u Srbiji!

K.M.

Pogledajte još