Jarić na meti lažnih optužbi za seksualno napastvovanje

BOSTON, 14. marta 2009. (Beta-AP) - Košarkaš ekipe Grizlija iz Memfisa Marko Jarić našao se na meti optužbi za seksualno napastvovanje, ali je tužilaštvo Filadelfije odbilo da podigne tužbu uz obrazloženje da optužbe protiv srpskog košarkaša nisu utemeljene.

Predstavnik filadelfijske policije poručnik Frenk Venor potvrdio je u petak uveče da je policija ispitivala optužbu protiv jednog igrača igrača NBA, ali nije želeo da otkrije ime igrača, tim u kojem igra niti prirodu optužbe.

Jarićev advokat Brus L. Kastor izjavio je, međutim, da je obavešten da se njegov klijent našao pod istragom u vezi sa incidentom u koji je bila umešana jedna neidentifikovana žena, a koji se navodno dogodio 11. februara u Filadelfiji, kada su Grizliji igrali u tom gradu.

"Osobe u Markovom položaju su često meta zlonamernih tvrdnji i nije neuobičajeno da se od policije zatraži da to ispita", rekao je Kastor.

"Dokazano je, međutim, da su te tvrdnje bile potpuno neistinite, i iako je Marko izrazito uzrujan zbog tih optužbi, sretan je što su ga policijske vlasti oslobodile od bilo kakvog kriminalnog postupka i ta stvar može biti stavljena ad akta", dodao je advokat.

Marko Jarić izjavio je uoči utakmice Grizlija sa Boston Seltiksima "da je sretan što je sve prošlo " i "što su činjenice izašle na videlo".

Pogledajte još