Liverpul isprašio Mančester, Aršavin strelac za Arsenal

BEOGRAD, 14. marta 2009. (Beta) - Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Mančester junajted sa 4:1 i tako učinili malo zanimljivijom trku za titulom u prvenstvu Engleske, dok je Arsenal kod kuće pobedio Blekburn sa 4:0 i tako došao na četvrto mesto. 

Mančester je poveo golom iz penala Kristijana Ronalda, ali je Liverpul žestoko uzvratio i postigao po dva gola u svakom poluvremenu za najteži poraz Junajteda na svom terenu u poslednjih 17 godina.

Mančester je utakmicu završio sa 10 igrača, jer je Nemanja Vidić dobio crveni karton zato što je srušio Stivena Džerarda u izglednoj poziciji. Aktuelni šampion, međutim, ima četiri boda prednosti na vrhu tabele i meč manje.

Ovaj rezultat dao je novu nadu i Čelsiju, koji zaostaju sedam bodova za liderom. "Plavci" sutra dočekuju Mančester siti. Pošto Aston Vila igra tek sutra, Arsenal se popeo na četvrto mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona.

Pojačanje "tobdžija" iz zimskog prelaznog roka, Andrej Aršavin postigao je dva gola za Arsenal i tako postigao prve pogotke za engleski tim od kada je došao.

Arsenal ima isti broj bodova kao Aston Vila, ali i utakmicu više. Everton je kod kuće pobedio Stouk 3:1 i sada je na šestom mestu.

Pogledajte još