Suzana Ćebić: Uskoro se vraćam treninzima

BEOGRAD, 15. marta 2008. (Beta) - Libero ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Suzana Ćebić izjavila je da se oseća dobro i da očekuje da će za dve nedelje početi ponovo da trenira, pošto završi terapiju koju prima zbog Lajmske bolesti.

"Moraću prvo da se pozabavim kondicijom, jer ne treniram više od mesec dana. Najvažnije je da se potpuno opravim i završim terapiju, kako bih mogla da se vratim sportu", rekla je Ćebićeva agenciji Beta.

Lajmska bolest, koja se javila kao posledica ujeda zaraženog krpelja, konstatovana joj je u februaru u Španiji, gde je u klubu Tenerife igrala prvu sezonu u inostranstvu.

"Najvažnije da je bolest dijagnostifikovana i da je izlečiva. Primam antibiotsku terapiju, uživam pažnju i podršku porodice i prijatelja i na dobrom sam putu da se uskoro oporavim", kazala je Ćebić.

Dodala je da joj je žao što je prvu sezonu u inostranstvu morala da prekine zbog bolesti.

"Tokom dosadašnje karijere dešavalo mi se da igram povređena, prehlađena, sa povišenom temperaturom, ali sada sam zaista bila nemoćna. Imala sam podršku u klubu, ali sam smatrala da je i za njih i za mene najbolje da sporazumno raskinemo ugovor i da se vratim kući, kako bi se što pre oporavila", navela je Ćebićeva.

Libero reprezentacije je istakla da joj je važno da se oporavi na vreme za reprezentativne obaveze i izrazila je nadu da će je selektor Zoran Terzić uvrstiti u tim za pripreme, jer bi joj to značajno pomoglo da se vrati u punu formu.

"Treninzi sa reprezentacijom su neprocenjivi za napredak igrača. Selektor Terzić diktira jak tempo priprema, okružena sam odličnim igračicama, koje me motivišu da pružim svoj maksimum", kazala je ona.

Ona je navela i da je "bolest učinila da u jednom trenutku potpuno izgubim osećaj u nogama. Uplašila sam se, ali je to brzo prošlo, sada mi se vraćaju refleksi".

Suzana Ćebić debitovala je u reprezentaciji 2006. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Krajem te godine na SP u Japanu, odbojkašice tadašnje SR Jugoslavije osvojile su broznu, što je bio veliki i neočekivan uspeh.

Godinu dana kasnije potvrdile su da taj uspeh nije bio slučajan i osvojile su srebro na Evropskom prvestvu u Belgiji i Luksemburgu. Prošle godine plasirale su se na Olimpijske igre u Pekingu, gde su stigle do četvrtfinala.

Ćebićeva je na SP 2006. proglašena za najboljeg libera.

Ove godine žensku odbojkašku reprezentaciju očekuje naporna letnja sezona - pored učešća u Evropskoj ligi, one će igrati na Univerzijadi u Beogradu i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Pogledajte još