Zvezda pobedila Borac i popela se na drugo mesto na tabeli

BEOGRAD, 18. marta 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u sredu na svom terenu Borac iz Čačka sa 2:0 i tako se popeli na drugo mesto na superligaškoj tabeli.

Zvezda je iskoristila poraz Vojvodine, koja je ranije danas izgubila na svom terenu od Rada sa 1:0 i tako popravila plasman na tabeli. "Crveno-beli" sada imaju 38 bodova, bod više od Novosađana i devet manje od vodećeg Partizana, koji je danas pobedio u Jagodini sa 1:0.

Zvezda je povela u 58. minutu golom Abubakara Oumarua, posle asistencije Ognjena Koromana koji je pre toga prošao dva igrača Borca, a zatim i golmana Branka Grahovca. To je bio prvi njegov pogodak u "crveno-belom" dresu.

Bernard Parker duplirao je vođstvo u 75. minutu, udarcem glavom posle kornera sa desne strane koji je izveo Nenad Milijaš.

Fudbaleri Zvezde su od početka imali terensku inicijativu, ali je prvu ozbiljniju priliku za gol u 23. minutu posle kontra napada imao Borac, ali je golman domaćih Saša Stamenković na vreme "ušao" u šut Milošu Stojčevu, a igrač "crveno-belih" Pavle Ninkov je u nastavku akcije izblokirao šut Miloša Prtenjaka.

Najbolju priliku za postizanje pogotka u prvom poluvremenu Zvezda je imala u 39. minutu, kada je golman Borca Branko Grahovac loše reagovao posle kornera sa leve strane koji je izveo Parker i odbio loptu na glavu Abubakara koji je tada pogodio prečku.

Posle postignutog gola igrači Zvezde su nastavili sa ofanzivnom igrom a minut posle prvog gola domaći su imali još jednu dobru priliku, kada je Parker dodao do Klea, a ovaj do Koromana, ali je njegov jak šut izblokiran.

U nastavku meča nije bilo ozbiljnijih prilika.

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski rekao je večeras da je zadovoljan profesionalnom igrom svojih fudbalera u pobedi nad Borcem, pre svega zato što je čačanski tim ostavio najbolji utisak od ekipa koje su u dosadašnjem delu prvenstva gostovale na "Marakani".

"Oba tima su odigrala izvanrednu utakmicu. Borac je ostavio možda i najbolji utisak na 'Marakani' do sada. Pokazao se kao ozbiljan rival koji nam je zadavao problema, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali bolje i prelomili utakmicu", rekao je Janevski na konferenciji za novinare posle utakmice.

Janevski je istakao da ga posebno raduje što su njegovi igrači ostali koncentrisani do kraja meča i nisu primili gol, kao i to što su međusobnim odnosom pokazali da je u svlačionici sve u redu.

Trener Borca Žarko Đurović rekao je da je zadovoljan igrom svog tima, ali da je meč odlučio individualni kvalitet trojice fudbalera Crvene zvezde Ognjena Koromana, Bernarda Parkera i Nenada Milijaša.

"U prvom delu igre smo bili čak i bolji od Zvezde. Imali smo prilike da povedemo i učinimo utakmicu zanimljivijom. U drugom delu ipak nismo mogli da se izborimo sa presingom Zvezde, kada je došao do izražaja kvalitet Koromana, Milijaša i Parkera", rekao je Đurović. 

Rezultati 21. kola:

Hajduk - Banat 1:1 (1:0)
(Živanović 19` - Zorić 88`)

Čukarički - Napredak 0:1 (0:1)
(Perović 40`)

Javor - OFK Beograd 1:0 (0:0)
(Simić 65`)

Vojvodina - Rad 0:1 (0:0)
(Teodorović 88`)

Jagodina - Partizan 0:1 (0:0)
(Ilić 85')

Crvena zvezda - Borac 2:0 (0:0) 
(Oumaru 58, Parker 75
)

Pogledajte još