Olimpijski park u Riju će zaseniti sve do sada viđeno!

Iako do 2016. godine ima više nego dovoljno vremena za olimpijska iznenađenja, jedno nam se desilo, evo, odmah po završetku Olimpijskih igara u Londonu. Upravo je objavljena prva fotografija budućeg izgleda olimpijskog parka u Rio de Žaneiru, gradu koji će biti domaćih Olimpijskih igara 2016. godine.

Dizajn ovog neverovatnog kompleksa, koji možete videti na fotografiji iznad, delo je tima britanskih arhitekata koji su angažovani na ovom projektu. Kako piše britanski "The Sun", u ovom parku će se nalaziti borilišta za 15 sportova na Olimpijskim igrama i 11 na Paraolimpijskim igrama.

Jedan od arhitekata zaslužan za ovaj fascinantni park u Rio de Žaneiru istakao je da je ideja bila da se naglasi lepota i duh ovog prelepog grada.

Već se zna da će ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Riju biti održane na čuvenoj Marakani.

Kako se očekuje, Rio de Žaneiro će za organizaciju potrošiti devet milijardi funti, koliko i London ove godine. A na ovaj trošak treba dodati i podatak da je isti brazilski grad domaćin i Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine, tako da Rio baš očekuje ozbiljno "otvaranje džepa" u sledećih nekoliko godina.

Pogledajte još