Gradonačelnik posetio Olimpijsko selo

Beograd(Fonet(old_image))je ugostio 88 predstavnika iz 45 zemalja učesnica, kao i visoku delegaciju FISU, koju predvodi predsednik Džordž Kilijan. Šefovi delegacija su zajedno sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i mnogobrojnim novinarima obišli objekte u Univerzitetskom selu. Ovaj skup je najvažniji događaj koji prethodi najvećoj sportskoj manifestaciji u svetu 2009. i podrazumeva poslednje provere koje vrše međunarodni zvaničnici. Za predstavnike zemalja učesnica ovo je bila prilika da se uvere u spremnost Srbije i na licu mesta vide gde će boraviti i gde će se takmičiti njihovi reprezentativci

- Počastvovan sam što u Beogradu mogu da budem domaćin Kilijanu, koji je bio sjajan sportista. Za mene kao gradonačelnika je velika čast što će moj grad biti domaćin velike manifestacije kakva je Univerzijada. Ja u ime Beograda i mojih saradnika garantujem da će sve biti organizovano na najbolji mogući način za 103 dana koliko je ostalo do početka. Poznato je da Beograđani sve primaju raširenih ruku, i oni koji jednom dođu uvek požele da se vrate, a upravo oni su najbolji ambasadori Srbije u svojoj zemlji – kratko je rekao gradonačelnik Đilas.

Univerzijada je, posle Olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji. Organizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta. Tim povodom grad je na velikom prostoru u srcu Novog Beograda sagradio kompleks “Belville” koji predstavlja potpuno nov koncept stambenog naselja.

Po mnogo čemu jedinstven, "Belville" je pravi mali grad usred Beograda. Ono što ga čini posebnim, osim gotovo savršene lokacije je inovativnost u načinu gradnje, funkcionalnost, savremena tehnička rešenja i nesvakidašnji sistem uređenja površina u samom naselju. Važni detalji, kao što su sigurnosna ulazna vrata, unutrašnja vrata velike visine, veliki prozori, visoki plafoni, najkvalitetniji hrastov parket, centralno grejanje, klima uređaji, najsavremenija instalacija za telefon i TV, dva lifta koja polaze od podzemnih garaža u svakom ulazu i veliki broj mesta za parkiranje, značajno upotpunjuju ovo stambeno-poslovno naselje.

Predstavljeno nam je 14 stambenih zgrada koje nose nazive “Iris”, “Neven”, “Maslačak”, “Šeboj”, “Ljubičica”, “Mimoza”, “Suncokret”…… Tu se nalazi 1858 stanova, 27 različitih veličina od garsonjera do četvorosobnih, koji su kompletno opremljeni i čekaju svoje prve stanare, sportiste predstojeće jubilarne 25. Univerzijade.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još