Klivlend bolji od Portlanda, Džejms ponovo sjajan

BEOGRAD, 20. marta 2009. (Beta) - Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su posle produžetka, gostujuće Portland Trejl Blejzerse sa 97:92, a Lebron Džejms zabeležio je sedmi "tripl-dabl" učinak u sezoni.

Jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule najkorisnijeg igrača sezone protiv Portlanda je ubacio 26 poena, uz 11 skokova i deset asistencija.

Litvanac Zidrinas Iglauskas postigao je 21 poen, dok je srpski internacionalac Saša Pavlović na parketu proveo 24 minuta i postigao jedan poen za pobednički tim.

U timu Portlanda najraspoloženiji za igru bio je Brendon Roj sa 24 poena.

"Dobro smo igrali večeras, pre svega u odbrani. Još jednom smo pokazali da je najvažnija timska igra", rekao je Džejms, čiji tim je ostvario desetu pobedu u poslednjih 11 utakmica.

Ekipa sa najboljim učinkom u zapadnoj konferenciji, Los Anđeles Lejkersi pobedili su na svom terenu Golden Stejt Voriorse sa 114:106.

Kobi Brajant i Pau Gasol postigli su po 21 poena, s tim što je Španac zabeležio i 14 skokova. Monta Elis bio je najefikasniji košarkaš Golden Stejta sa 27 poena.

Košarkaši Atlanta Houksa na svom terenu su bili bolji od Dalas Maveriksa sa 97:85 i zabeležili sedmu uzastopnu pobedu.

Džo Džonson postigao je 24 poena za Houkse, a Flip Marej je na to dodao još 19 poena. Najbolji igrač Dalasa bio je Dirk Novicki sa 23 poena.

Pogledajte još