Ančeloti će možda prihvatiti ponudu Gatuza

MILANO, 21. marta 2009. (Beta-Rojters) - Trener Milana Karlo Ančeloti rekao je da bi mogao da prihvati ponudu fudbalera svog tima Đenara Gatuza da mu se smanji plata zbog ekonomske krize, ali je istakao da tako radikalne mere ne bi trebalo primeniti na sve igrače.

"Mislim da bi to mogla biti zajednička inicijativa, ali mislim i da to zavisi od ličnog izbora. To je pitanje koje je povezano sa snažnim osećajem pripadanja koji imaju igrači ovog kluba, pa tako i Gatuzo", rekao je Ančeloti.

Vezni igrač Milana i jedan od zaštitnih znakova ekipe došao je u "rosonere" 1999. godine, a izjava o smanjenju plate skoro da je nezabeležena u profesionalnom fudbalu.

"U ovakvim vremenima se zalažem za moguće smanjenje plate. Ako to klub bude tražio od mene, ja sam spreman da im izađem u susret", rekao je Gatuzo, koji ne igra zbog povrede kolena.

Milan je značajno smanjio troškove, a još ranije je javno izrazio zahvalnost Dejvidu Bekamu što se odrekao velikog dela plate početkom meseca i tak olakšao klubu da produži pozajmicu iz Los Anđeles Galaksija do juna.

"Ne znam da li će mi Bekam na kraju dozvoliti da to otkrijem, ali... neverovatno je šta je uradio da ostane u Milanu. Ništa slično nije mi se desilo u 23 godine koliko sam direktor kluba. To me je više nego zaprepastilo", rekao je izvršni direktor Adrijano Galijani.

Funkcioner Milana ranije je pozvao na ograničavanje plata i kazao je da "vetar krize" duva kroz prve lige Engleske, Španije i Italije.

On je predvideo da će letnji prelazni rok biti pod jakim uticajem krize.

"Očekuje nas slabo, bledo letnje tržište, u kome će se razmenjivati igrači, ali će biti jako malo protoka novca. To je više nego sigurno", rekao je Galijani.

Pogledajte još