Antić: U Rumuniju idemo po bodove i po napredak u igri

BEOGRAD, 23. marta 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je u Kovilovu da na utakmici sa Rumunijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ne želi samo dobar rezultat, već i napredak u igri i ponašanju svoje ekipe.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Rumunije u subotu u Konstanci igraju utakmicu petog kola kvalifikacija, a reprezentacija Srbije okupila se danas na pripremama u Kovilovu.

"Izuzetno je važno da kroz rezultate dođemo do autoriteta. Meni je vrlo bitno na koji način ćemo to da uradimo. Želim da idemo napred, a ne samo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Antić je rekao da je za Rumune hendikep što neće igrati povređeni fudbaler odbrane Kristijan Kivu, ali je dodao da to neće umanjiti ozbiljnost priprema "orlova" za subotnju utakmicu.

"To je hendikep za njih, međutim, ne treba da brinemo o tome. Njihovi problemi neće umanjiti našu koncentraciju i kvalitet na pripremama", kazao je on.

Selektor Srbije u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je sa dosta rumunskih igrača, za koje je rekao da su talentovani, ali i da će u Konstanci igrati pod pritiskom zbog imperativa pobede.

"Trenirao sam dosta rumunskih fudbalera i oni su uvek imali talenat. Ipak, oni su sada pod pritiskom, jer je za njih utakmica biti ili ne biti. Sa druge strane, meč u Konstanci će biti potpuno drugačija od naših gostovanja u Parizu i Beču i ne vredi da ih poredimo", rekao je on.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić, koji bi mogao u Konstanci da debituje za Srbiju, istakao je da mu je drago što se našao na Antićevom spisku i da jedva čeka da počnu pripreme.

"Lepo je opet videti kolege, jedva čekam da izađem na trening. Takođe, lepo je čuti kada trener pozitivno govori o tebi, a na meni je da dokažem da sam dovoljno dobar za ovaj tim", izjavio je 20-godišnji Subotić, koji je u mlađim kategorijama igrao za selekciju SAD.

Selektor Antić nadovezao se rekavši da je dolazak Subotića dokaz da reprezentacija Srbije razmišlja o budućnosti.

"Neven je samo potvrda mog opredeljenja da gledamo u budućnost, dalje od nosa. Nemam dilemu da nas je Subotićev dolazak unapredio i suguran sam da će u njegovom ponašanju svi prepoznati kvalitet", ocenio je Antić, koji je dodao da dolazak Subotića predstavlja i novu alternativu postojećem sistemu igre reprezentacije.

Subotić, koji u nemačkom klubu igra štopera, naveo je da je spreman da igra na kom god mestu odluči selektor.

"Igrao sam i ranije na drugim pozicijama... Šta god da odluči selektor, ja sam spreman da igram", dodao je Subotić.

Selektor Antić dodao je da je teren na stadionu u Konstanci, na čije stanje su mnogi imali primedbe, bolji nego što se pretpostavljalo, ali da to ne sme da predstavlja problem njegovoj ekipi.

"Teren u Konstanci je bolji nego što smo očekivali i to ne može da bude opravdanje", poručio je selektor Srbije.

Od 23 igrača sa Antićevog spiska, danas je u Kovilovo došao 21 reprezentativac, a Miloš Krasić (CSKA Moskva) i Miloš Ninković (Dinamo Kijev) zbog večerašnjih klupskih obaveza ekipi će se priključiti sutra.

Utakmica Rumunija-Srbije igra se u subotu u 19.45. Selekcija Srbije sa devet osvojenih bodova trenutno deli prvo mesto u Grupi sedam sa Litvanijom. Rumunija ima četiri boda, koliko i Francuska, a poslednja su Farska Ostrva sa jednim bodom.

Posle utakmice sa Rumunijom, selekcija Srbije će u sredu 1. aprila u Beogradu odigrati prijateljski meč sa Rumunijom

Pogledajte još