Morati: Svako, pa i Ibrahimović, ima svoju cenu

MILANO, 23. marta 2009. (Beta-Rojters) - Napadač Intera Zlatan Ibrahimović biće prodat ukoliko se zainteresovani klub pojavi sa adekvatnom finansijskom ponudom, izjavio je predsednik i vlasnik italijanskog tima Masimo Morati.

Ibrahimović je u dosadašnjem toku prvenstva postigao 19 golova, a Inter trenutno ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Juventus.

Odlične partije švedskog reprezentativca još pre nekoliko meseci probudile su interesovanje najvećih evropskih klubova kao što su Real Madrid i Barselona, a Morati je prvi put priznao da je spreman da ga proda.

"Svako ima cenu. Tako će biti i sa Ibrahimovićem ako odluči da ide iz Intera. Ipak, do kraja sezone nećemo razmišljati o tome. Ko zna, možda Ibrahimović ode, a mi nakon toga osvojimo Ligu šampiona. Ljudi se ponekad u životu kaju za odluke koje donose", rekao je Morati.

Ekipa Intera ove sezone je u šesnaestini finala Lige šampiona izgubila od aktuelnog prvaka Mančester junajteda.

Trener Intera Žoze Murinjo juče je izjavio da je taj klub veći od Ibrahimovića, sa čim se složio i Morati, ali je na kraju priznao:

"U ovom trenutku ne mogu da zamislim Inter bez Ibrahimovića."

Ibrahimović je u Inter došao 2006. godine iz Juventusa, a za "nero-azure" do sada je odigrao 108 utakmica i postigao 61 gol.

Pogledajte još