Pobede Lejkersa i San Antonija

BEOGRAD, 25. marta 2009. (Beta) - Košarkaši Čikaga pobedili su Detroit sa 99:91 i tako im se primakli na pobedu zaostatka na tabeli Istočne konferencije NBA lige.

Bulse je do pobede na domaćem terenu predvodio Kirk Hajnrih sa 24 poena, dok su Tejšon Prins i Vil Bajnam postigli po 20 poena za Detroit, koji je igrao bez Alena Ajversona, Rašida Valasa i Ričarda Hamiltona.

LA Lejkersi su bez problema pobedili u gostima Oklahomu sa 107:89 i sada zaostaju jednu pobedu za Klivlendom kao timom sa najboljim učinkom u ligi. Ovo je timu iz Los Anđelesa bila deveta utakmica u sezoni u kojoj su vodili od početka do kraja.

Najefikasniji u Oklahomi bio je Kevin Durent sa 24 poena, dok je Nenad Krstić završio utakmicu sa 11 poena i sedam skokova.

San Antonio je kod kuće pobedio Golden Stejt sa 107:106, predvođen Tonijem Parkerom koji je postigao 30 poena.

Monta Elis imao je priliku da preokrene rezultat, ali je promašio šut 5,9 sekundi pre kraja, a onda i trojku uz zvuk sirene. On je bio najefikasniji u Golden Stejtu sa 27 poena.

Juta je pobedom nad Hjustonom u Solt Lejk Sitiju od 99:86 prekinula seriju gostiju od četiri uzastopne pobede. Džez je tako prišao na pobedu i po zaostatka za Denverom na vrhu tabele Severozapadne divizije, a vratio je Roketse na drugo mesto Jugozapada.

Rezultati:

Čikago - Detroit 99:91
LA Lejkers - Oklahoma Siti 107:89
San Antonio - Golden Stejt 107:106
Juta - Hjuston 99:86

Pogledajte još