Evra: Francuzi nemaju fudbalsku kulturu

KLERFONTEN, 24. marta 2009. (Beta-Rojters) - Francuski odbrambeni igrač Patris Evra kritikovao je navijače reprezentacije svoje zemlje, rekavši da je njihovo zviždanje timu nedostatak fudbalske kulture.

Bek Mančester junajteda rekao je da je imao osećaj da igra u gostima kada je nosio plavi dres u Francuskoj.

"Bio sam vrlo razočaran ponašanjem navijača. Kada igramo na stadionu "Francuska" imam utisak da igramo u gostima", rekao je 27-godišnji Evra, koji je do sada 17 puta nastupio za reprezentaciju.

"Trikolori" se trenutno spremaju za utakmicu protiv Litvanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Francuska je trenutno treća u Sedmoj grupi. Prvi meč igra se u Kaunasu u subotu, a revanš je u sredu u Parizu.

Tim Rejmona Domeneka zvižducima je ispraćen sa terena posle utakmice bez golova sa Urugvajem i poraza 2:0 od Argentine na stadionu "Velodrom" u Marseju prošlog meseca.

"Kada se (Karlos) Teves vratio iz Marseja, rekao mi je da je imao osećaj da je igrao u Buenos Ajresu. Bilo je zastava sa likom Maradone, ali ne i sa likom Franka Riberija ili Tijerija Anrija", rekao je Evra.

"Ne razumem. Navijači bi trebalo da nam pomažu. Kada igrate na stadionu "Francuska", često čujete zvižduke posle samo pet minuta. To mora da prestane. Možda oni ne vole fudbal", rekao je Evra.

On je u Mančester došao iz Monaka 2006. godine i rekao je da se tako nešto nikada ne bi moglo dogoditi na "Old Trafordu". Junajted je na svom terenu pre 10 dana izgubio od večitog rivala Liverpula 4:1.

"Kada smo izgubili, čuli su se aplauzi. To je stvar kulture. Francuzi nemaju fudbalsku kulturu kao brazilski, argentinski ili engleski navijači", rekao je Evra.

Pogledajte još