Žigić: Stojimo čvrsto na zemlji do ulaska u avion za Mondijal

Važna trka za srpski tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2012. godine vodiće se 28. marta u najvećoj crnomorskoj luci Konstanci. Na prvi pogled, ako se sudi isključivo po rezultatima Rumunije (četiri boda iz tri utakmice) i Srbije (devet iz četiri), biće to duel barke i glisera. Ali, samo na prvi pogled, jer „trikolori“ sa istoka Evrope friziraju motore da bi eventualnom pobedom uhvatili priključak sa „orlovima“, Litvancima i Francuzima. 

Nikola Žigić, golgeter Rasinga, svestan je da sa Rumunima nema igranja bez obzira na neubedljive partije na startu kvalifikacija.
- Znamo put kojim moramo da idemo i niko u reprezentaciji Srbije ne razmišlja o drugim stvarima, osim na koji način da preskočimo sve prepreke do Mundijala. Ranije nam se dešavalo da nas ponese euforija, ali ovog puta je drugačije. Ostaćemo čvrsto na zemlji sve dok ne dođe vreme da poletimo za Južnu Afriku - tvrdi Nikola Žigić, golgeter Rasinga. 

Ekipa selektora Radomira Antića, kojoj su se juče priključila poslednja dva igrača, Miloš Krasić i Miloš Ninković, od duela sa Rumunima očekuje maksimalan bodovan učinak.
- U Konstancu idemo da bismo pobedili i niko ne razmišlja o remiju. Utakmicu moramo da odigramo hladne glave i da ne razmišljamo o rezultatima koje smo postigli pre nje ili o položaju na tabeli. I Rumuni sigurno imaju želju da nas pobede, ali nama će za nijansu biti lakše što ne igra Kivu, a zna se koliko on znači ekipi selektora Piturke. Ne sumnjam, međutim, da za njega imaju adekvatnu zamenu - nastavio je priču dvometraš iz napada srpskog tima. 

Žigić tvrdi da je na okupljanje „orlova“ stigao sa velikim samopouzdanjem zahvaljujući golovima u dresu kluba iz Santandera.
- Bio sam svestan da ne mogu ništa da izgubim ako se vratim u Rasing i na kraju se ispostavilo da je to bila dobra odluka. Igram u kontinuitetu, dajem sve od sebe i to na kraju naplaćujem golovima. Raduje me moja dobra forma, kao i ostalih igrača, a naročito sam srećan što je Milan Jovanović prevazišao sve zdravstvene probleme. 

Kuriozitet je i to da je Žigić od osam pogodaka u Primeri jedan postigao glavom i sedam nogom, tako da je otklonio sve dileme da li je igrač samo za vazdušne duele.
- Nije bitno na koji način ili koji igrač će postići pogodak. Važno je samo da lopta pređe gol-liniju protiv Rumuna onoliko puta koliko nam je potrebno za pobedu. Još je važnije da Srbija deluje kao moćan tim u Konstanci, a golovi će onda doći kao posledica dobre igre.
Napadač Milan Jovanović 


Nismo favoriti u Konstanci
 

(old_image)Milan Jovanović, napadač Standarda iz Liježa, vraća se u staru formu posle zdravstvenih problema koji su prouzrokovali dvonedeljno mirovanje, i sa mnogo optimizma dočekuje meč u Konstanci. 

Mnogo se bolje osećam, bio sam izgubio pet kilograma, do sada sam povratio tri, a kako me hrane u Kovilovu, nadoknadiću i preostala dva - našalio se Jovanović.
- Moj trener Bolonji je Rumun i s njim razgovaram o predstojećem meču već dva meseca. Rumuni su veoma zainteresovani za ovaj duel, što potvrđuje i činjenica da su Bolonjija zvali nekoliko puta iz Saveza da pitaju kako se osećam. On mi je poručio da moramo da izdržimo prvih 20 minuta kada domaćin melje protivnika. U Konstancu idemo sa najvećim ambicijama, a primarni cilj nam je da ostanemo neporaženi i da izbacimo iz trke velikog konkurenta. 

Jovanović, ipak, poziva na oprez.
- Nismo prošli još ni pola puta do Mundijala i euforija može da bude pogubna. Mi smo, međutim, tim koji zna da se kontroliše. Ne smemo da se proglasimo favoritima, već da budemo skromni i da iz potaje rušimo rivale. Motiv nam ne nedostaje, naročito meni kada igram u dresu Srbije. Mnogo veći problem mi je da se motivišem u dresu Standarda protiv Dendera, Monsa ili Rozelara. 

Napadač Srbije ukoliko bude igrao vodiće duel sa Kozminom Kontrom.
- Kontra je iskusan igrač koji se dosta ubacuje u napad, ali samim tim ostavlja mnogo praznog prostora iza sebe. To nam daje mogućnost da ih ugrozimo iz kontranapada. 


Mančester vraća Vidića?
 

Srbiju posle duela sa Rumunijom očekuje prijateljski meč sa Švedskom 1. aprila u Beogradu, a na zvaničnom sajtu Mančester junajteda u vesti pod nazivom „Crveni na nacionalnim dužnostima“, koju je potpisao Ben Hibs, piše da se Nemanja Vidić posle Konstance vraća u Karington. U srpskom timu tvrde da će Nemanja biti u timu protiv Švedske, tako da nam ostaje da verujemo da je u pitanju greška administratora Mančesterovog sajta. 

TV duel saigrača iz Fjorentine 

(old_image)Zdravko Kuzmanović i Adrijan Mutu vodili su zanimljiv razgovor na Fjorentininoj klupskoj televiziji (it.violachannel.tv), u rubrici „viola dueli“, koji je bio uvertira za reprezentativni okršaj u Konstanci 28. marta. 

Posle otpevanih himni u isto vreme (zamislite kako je to zvučalo), raspravu su počeli međusobnim pohvalama. 

Šta najviše cenite kod saigrača?
Mutu: Kod Kuzmanovića volim borbenost, nikada ne odustaje.
Kuzmanović: Nema ništa što mi se kod njega ne sviđa. Adrijan je veliki igrač. 

Šta biste poručili saigraču pred meč u Konstanci?
Mutu: Kuzma, ne nadaj se ničemu.
Kuzmanović: Adrijan je hteo da kaže da je Srbija jača i da će pobediti

Koji će biti rezultat?
Kuzmanović: Dobićemo 5:0.
Mutu: Pobedićemo 2:0, a ja ću dati oba gola. 

Blic

Pogledajte još