Partizan protiv Juga u četvrtfinalu

BEOGRAD, 25. marta 2009. (Beta) - Vaterpolisti beogradskog Partizana igraće protiv dubrovačkog Juga u četvrtfinalu Evrolige, odlučeno je žrebom u Rimu.

Partizan je do četvrtfinala došao bez poraza, ali u duelu sa Jugom neće imati prednost domaćeg terena. Prvi meč igra se 8. aprila na Banjici, a revanš je 22. u Dubrovniku.

Vaterpolista Partizana Andrija Prlainović rekao je danas da nije nezadovoljan žrebom za četvrtfinale Evrolige i da će njegova ekipa ići na obe pobede protiv dubrovačkog Juga i tako se plasirati na završni turnir Evrolige.

"Nisam nezadovoljan i radujem se susretima s Jugom. Četvrtfinale je za svaku ekipu najvažniji duel u sezoni i svi će se truditi da baš tada dostignu zenit", rekao je Prlainović agenciji Beta posle žreba u Rimu.

"Naš cilj je da idemo do samog kraja takmičenja, a da bismo to uradili, moramo da pobeđujemo i najjače timove u Evropi. Očekujem da svi budemo spremni i zdravi i da u najboljoj formi dočekamo utakmice sa Jugom", rekao je Prlainović. 

"Sistem takmičenja u vaterpolu je manje kvalitetan nego u nekim drugim sportovima. U našem sportu za osvajanje prvog mesta praktično ne dobijaš nikakvu nagradu i nisi povlašćen, kao što je to, recimo, slučaj sa košarkaškom Evroligom", objasnio je.

"Mi jesmo priželjkivali revanš u Beogradu, ali na kraju se postavlja pitanje da li bi to sigurno bila naša prednost. Obe utakmice moramo da gledamo odvojeno i želimo da pobedimo i u Beogradu i u Dubrovniku", rekao je prvotimac Partizana.

Prlainović je naveo i da Jug po rezultatima u poslednjih nekoliko godina i trenutnom timu spada među najozbiljnije favorite za osvajanje titule prvaka Evrope.

"Nema potrebe da se to dovodi u pitanje. Oni su poslednjih pet godina sigurno među tri-četiri najbolje ekipe u Evropi. Ove sezone osvojili su i prvo mesto u Jadranskoj ligi, igraju dobro i imaju odličan tim. Spadaju u najuži krug favorita za titulu", zaključio je Prlainović. 

Završni turnir održaće se u Rijeci 22. i 23. maja. 

Parovi četvrtfinala : 

Partizan - Jug

Olimpijakos - Mladost

Vašaš - Pro Reko

Primorac - Jadran

Pogledajte još