Riki Haton bi želeo u penziju posle revanša sa Mejvederom

LONDON, 25. marta 2009. (Beta-Rojters) - Nekadašnji šampion superlake kategorije u verziji IBF, Britanac Riki Haton, izjavio je da bi voleo da okonča boksersku karijeru još jednom borbom sa Amerikancem Flojdom Mejvederom Mlađim.

Haton se trenutno sprema za borbu protiv filipinske zvezde Menija Pakjaoa, s kojim će se sastati u maju.

Britanac namerava da ima samo još tri borbe, a nada se da će vrhunac biti još jedan meč sa Mejvederom, koji ga je dobio na poene prošle godine kada je prešao u velter kategoriju.

"Ako budem mogao da pobedim Manija Pakjaoa, najboljeg svetskog borca, ostvario bih senzaciju. Voleo bih da završim godinu borbom sa Huanom Manuelom Markesom. On je drugi na rang-listi boraca po kvalitetu i ako bih sebe postavio na prvo mesto, mislim da bih voleo revanš protiv Flojda Mejvedera", rekao je Haton.

"Te tri borbe će me ispratiti u penziju. Ali, ne mogu da razmišljam o Manuelu Markesu ili Flojdu Mejvederu, jer me čeka Pakjao. Hajde da prvo to sklonimo s puta", rekao je Haton.

Britanac se nedavno vratio u superlaku kategoriju, posle poraza od Mejvedera, što mu je bio jedini izgubljeni meč u karijeri. Haton je posle toga brzo potvrdio dominaciju u svom rangu pobedama nad Huanom Laskanom i Polijem Malinjađijem.

Haton je rekao da prevazilazi plan u pripremi za borbu sa Pakjaom, koji je osvojio titule prvaka u četiri kategorije.

"Sjajno je biti brži od rokova. Kada ste ispred rasporeda u težini, vremenu, oštrini, onda dobijate malo luksuza. Zaista sam uzbuđen zbog onoga što sada mogu da uradim", rekao je Haton.

Pogledajte još