Džerard želi da produži ugovor sa Liverpulom

BEOGRAD, 25. marta 2009. (Beta) - Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard izjavio je da je spreman da produži ugovor sa klubom sa Enfild Rouda.

Džerard je istakao da je srećan u klubu i da želi da predvodi Liverpul do prve titule u Premijer ligi. "Crveni" su do sada osvojili 18 titula prvaka Engleske, ali nijednu od formiranja Premijer lige.

"Ovo je najbolji i najsrećniji period u mojoj karijeri. Ugovor sa klubom mi ističe za dve godine, a ako mi ponude da potpišem novi, sigurno bih pristao. Igram u velikom timu sa najboljim igračima i verujem u rad trenera Rafaela Benitesa", rekao je Džerard za "Skaj sports".

Kapiten Liverpula je u dobroj formi, na poslednje tri utakmice postigao je šest golova, uključujući i "het-trik" prošlog vikenda u meču protiv Aston Vile, kada je Liverpul pobedio sa 5:0.

Džerard je istakao da je u sjajnim odnosima s trenerom Benitesom, iako se po dolasku Španca na Enfild nisu slagali zbog pozicije koju mu je trener odredio. Benites je tada napadača Fernanda Toresa prebacio na desnu stranu terena, a Džerarda je povukao iza španskog fudbalera na sredinu.

"Možda sam bio pomalo sebičan. Kada sam izgubio poziciju u timu počeo sam previše da razmišljam o sebi. Trebalo je da se saberem i shvatim da to Benites radi zbog tima. Ali, sada igram na svojoj omiljenoj poziciji, kapiten sam i pobeđujemo. Svakim danom je moj odnos sa Benitesom sve jači", rekao je Džerard.

Engleski reprezentativac je istakao i da je oduvek želeo da sa svojim timom učestvuje u borbi za titulu šampiona.

"Godinama sam želeo da se umešamo u borbu za titulu, jer smo bili mnogo slabiji od ostalih ekipa. Sada igram u timu koji je sposoban da pobedi svaku ekipu u Premijer ligi", rekao je Džerard.

Džerard je u svojoj karijeri igrao samo za Liverpul, a za taj klub debitovao je 1998. godine i do sada odigrao 477 utakmica i postigao 117 golova.

Pogledajte još