Ronaldo želi da završi karijeru u Brazilu

MILANO, 25. marta 2009. (Beta-AP) - Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Ronaldo rekao je da želi da završi karijeru u Brazilu, jer ne planira da se vrati u neki evropski klub.

"Mislim da je ta faza mog života i moje karijere završena. Igranje u Evropi je sjajna avantura, ali razum i srce mi govore da je ta priča okončana. Završiću karijeru u Brazilu, a prirodno je da to uradim u dresu Korintijansa", rekao je Ronaldo za "Gazeta delo Sport".

Ronaldo je krajem prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Korintijansom i od tada je odigrao četiri utakmice za brazilski klub.

Evropsku karijeru počeo je 1994. godine u PSV Ajndhovenu, a igrao je još za Barselonu, Inter, Real Madrid i Milan.

Na poslednjoj utakmici u dresu Milana, u februaru prošle godine protiv Livorna, pokidao je tetivu levog kolena, zbog čega je treći put u karijeri morao da se podvrgne operaciji kolena. Na kraju te sezone sporazumno je raskinuo ugovor sa "crveno-crnima".

Ronaldo, koji je najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava sa 15 golova, dodao je da bi želeo da se vrati u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

"Moram prvo da postignem 30 golova za Korintijans... Posle toga ću razgovarati sa selektorom Dungom. Uvek sam voleo da igram utakmice na Svetskim prvenstvima", dodao je Ronaldo.

Pogledajte još