Partizanu pripao derbi u osmini finala Kupa

BEOGRAD, 25. marta 2009. (Beta) - Rukometaši Partizana plasirali su se u četvrtfinale kupa Srbije, pošto su večeras na Banjici u osmini finala pobedili ekipu Crvene zvezde sa 26:25 (12:13).

Najefikasniji u timu Partizana bio je Miloš Milinić sa 11 golova, ali je junak utakmice bio 17-godišnji Dušan Beočanin, koji je jedini, ali pobedonosni gol na utakmici postigao nekoliko sekundi pre kraja.

U ekipi Crvene zvezde najbolju partiju pružio je Draško Nenadić sa šest pogodaka.

Utakmica na Banjici bila je izjednačena, nijedan od "večitih" rivala nije uspeo da stekne osetniju prednost.

Zvezda je u završnici utakmice imala dva gola prednosti (23:21), ali je Partizan došao do izjednačenja (23:23). Nakon toga, igralo se gol za gol, Zvezda nije iskoristila poslednji napad, dok je Partizan preko Beočanina došao do pobede.

Finiš meča obeležila su i isključenja članova stručnog štaba Partizana, Boškovića i Radosavljevića, kao i igrača Marjanca.

Generalni direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je posle meča da su "crno-beli" u završnici meča bili spretniji i iskoristili svoje šanse.

"Utakmica je bila veoma kvalitetna. Protiv sebe smo imali ekipu koja je u naletu i kojoj je kup bio možda i poslednja šansa da osvoji trofej ove sezone. Oni u završnici nisu uspeli da iskoriste napad, a mi jesmo, zahvaljujući spretnosti i iskustvu", rekao je Blagojević agenciji Beta.

Blagojević je istakao da mu je drago što velike zasluge za pobedu imaju dva mlada igrača Beočanin i golman Nemanja Ljubenović.

"Beočanin je junak utakmice, on ima samo 17 godina i najmlađi je član naše ekipe. Odličan je bio i Ljubenović, koji je dobrim odbranama u odlučujućim trenucima izneo utakmicu", kazao je Blagojević.

Komentarišući isključenja u završnici utakmice, Blagojević je rekao da su takve stvari normalne u večitim derbijima.

"Normalno je da postoji tenzija u večitim derbijima i to znaju svi koji su ga igrali", zaključio je on. 

Rezultati osmine finala:

Radnički (KG) - Kolubara 20:29

Crvena zvezda - Partizan 25:26

Vranje - Zlatar 10:0 (Zlatar odustao od takmičenja)

Dinamo - Rudar 33:26

Proleter - Metaloplastika 25:24

ORK Niš - Smederevo 26:28

Vojvodina - Zaječar 31:28

Crvenka - Jugović 22:24

Pogledajte još