Kim Klejsters: Materinstvo mi neće smetati da igram

BRE, 26. marta 2009. (Beta-Rojters) - Nekadašnja prva igračica sveta Kim Klejsters uverena je da je to što je postala majka neće sprečiti da se uspešno vrati u vrh stvetskog tenisa.

Posle povlačenja u maju 2007. godine, Belgijanka se udala za košarkaša Brajana Linča i rodila ćerku Džejdu. Sada, sa 13-mesečnim detetom u nosiljci, 25-godišnjakinja je objavila da će se vratiti na WTA u avgustu, tokom sezone tvrdih terena u SAD.

"Zanima me da vidim da li je moguć život igrača sa porodicom. Mislim da jeste. Mislim da može biti dobro i mojoj ćerki i meni. Mislim da ću biti uspešna", rekla je Klejstersova.

"Još sam mlada. Punim 26 za nekoliko meseci. Mislim da sam sposobna za tako nešto, ali sada ima toliko detalja, novih stvari koje su promenile u takmičenju i u mom privatnom životu", kazala je ona.

Klejstersova je osvojila jednu grend slem titulu, na Otvorenom prvenstvu SAD 2005. godine. Ona je kazala da je o povratku razgovarala sa svojom bliskom prijateljicom i nekadašnjom rivalkom Lindzi Devenport.

Amerikanka je dokazala da je moguće uklopiti uspešnu karijeru na teniskom 'turu' i materinstvo, pošto je osvojila tri od prva četiri turnira na kojima je igrala posle trudničkog odsustva. Trenutno očekuje drugo dete.

"Ostala sam u kontaktu sa Lindzi poslednjih godina. Nikad nismo previše pričale o tenisu, više o deci. Naši skorašnji 'imejlovi', međutim, bili su više o tenisu. Pitala sam je kako joj je bilo posle povratka, kako je uklopila privatni život i teniski život. Kako je sarađivala sa WTA i kakve su mogućnosti, tako da je bilo jako lepo čuti da nema ograničenja za te stvari", rekla je Klejstersova.

Tenisu su se uspešno vraćale posle dužih pauza Martina Hingis i Dženifer Kaprijati, ali nijedna od njih nije duže aktivno igrala.

Hingis se drugi put povukla 2007. kada je imala 27 godina, pošto je bila pozitivna na testu za nedozvoljene supstance, dok je Kaprijatijeva jednostavno nestala sa scene 2005. godine.

Klejstersova, koja je osvojila 34 turnira i držala prvu poziciju 19 nedelja, rekla je da neće odustati čak i ako se ne vrati uspešno na tri turnira na koja se ove godine prijavila - Sinsinati, Toronto i Ju-Es Open.

"To što nisam igrala dve godine ne znači da ću se automatski plasirati u finale svih tih turnira. Uopšte ne očekujem to. Ali, ako izgubim tri puta u prvom kolu, neću da kažem da ne mogu da se trudim i da ću odustati. Trebaće mi vremena i mnogo vrednog rada, ali jedva čekam i daću sve od sebe. Ovo radim zbog sebe pre svega", rekla je Kim Klejsters.

Prošle nedelje je objavila da će se takmičiti na egzibicionim turnirima u SAD i u Vimbldonu, gde će nastupiti sa Štefi Graf, Andreom Agasijem i Timom Henmanom.

"Kada sam dobila poziv sa Vimbldona, osetila sam se jako ponosno što ću dobiti priliku da igram protiv Štefi i biti u društvu svih tih imena. Zaista želim da budem na terenu u dobroj formi i da dobro udaram lopticu. Zbog toga sam pitala neke ljude sa kojima sam ranije sarađivala da li bi mi pomogli i od tada mi se vratila želja da dobro radim", rekla je Klejstersova.

Pogledajte još