Mančester junajted i dalje traži sponzora

0

MUMBAJ, 26. marta 2009. (Beta-Rojters) – Fudbalski klub Mančester junajted poslao je indijskoj kompaniji "Tata Grup" ponudu za sponzorski ugovor po kome bi se ime tog preduzeća našlo na dresu aktuelnog evropskog šampiona.

MUMBAJ, 26. marta 2009. (Beta-Rojters) – Fudbalski klub Mančester junajted poslao je indijskoj kompaniji „Tata Grup“ ponudu za sponzorski ugovor po kome bi se ime tog preduzeća našlo na dresu aktuelnog evropskog šampiona.

Mančester, koji je i aktuelni šampion Engleske, trenutno ima 100 miliona dolara vredan ugovor sa kompanijom „AIG“, ali je to američko osiguravajuće društvo najavilo da neće produžiti saradnju koja ističe u maju 2010. godine.

Uprava Mančestera je u januaru ponudu poslala još jednoj indijskoj kompanji „Sahara Grup“.

„Tata Grup“ se bavi proizvodnjom automobila, ali i čelikom, informatičkim tehnologijama, komunikacijama, čajem i hotelima. Deo kompanije koji se bavi kompjuterskim softverom jedan je od sponzora Formula jedan tima Ferari.

Kandidati za sponzora Mančesterovih dresova su i malezijska avio-kompanija „Er Azija“ (Air Asia), saudijski „Telekom“ i britansko osiguravajuće društvo „Prudenšal“ (Prudential).

Sponzorski ugovori čine oko trećinu prihoda Mančester junajteda.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.