Bivši kapiten Pobede negira učešće u nameštanju mečeva

0

SKOPLJE, 25. marta 2009. (Beta) – Bivši kapiten makedonskog fudbalskog kluba Pobeda iz Prilepa Nikolče Zdraveski negirao je navode da je pre pet godina učestvovao u nameštanju utakmica između tog kluba i jermenskog Pjunika u Ligi šampiona

SKOPLJE, 25. marta 2009. (Beta) – Bivši kapiten makedonskog fudbalskog kluba Pobeda iz Prilepa Nikolče Zdraveski negirao je navode da je pre pet godina učestvovao u nameštanju utakmica između tog kluba i jermenskog Pjunika u Ligi šampiona.

Nisam učestvovao u nameštanju utakmica sa Pjunikom. U prvom meču sam igrao, ali sam zamenjen u prvom poluvremenu, a na drugoj utakmici nisam ni igrao„, rekao je Zdraveski agenciji Beta.

Evropska fudbalska unija (UEFA) optužila je danas predsednika Pobede Aleksandra Zabrčaneca i Zdraveskog da su namestili utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Pjunikom, 13. jula 2004. godine u Prilepu.

Tada je jermenska ekipa pobedila sa 3:1, dok je u revanšu bilo 1:1 i ukupnim rezultatom od 4:2 makedonska ekipa je eliminisana iz takmičenja.

UEFA smatra da je Pobeda namerno izgubila prvu utakmicu, a na nepravilnosti su ukazale razne kladionice, koje su primale velike sume novca na pobedu Pjunika u Prilepu. Konačnu odluku o ovom slučaju UEFA će doneti na sastanku 17. aprila.

Spekuliše se da bi Pobeda, koja je u poslednjih šest sezona dva puta bila šampion Makedonije, mogla da bude suspendovana iz evropskih takmičenja.

Makedonski list „Sport“ u tekstu sa naslovom „Doživotna kazna za prilepski klan“, navodi da će Zabrčanec i Zdraveski biti doživotno izbačeni iz fudbala zbog nameštanja kvalifikacione utakmice protiv Pjunika.

Takođe, list navodi da će Makedonija ući u istoriju svetskog fudbala, ali zbog nameštanja utakmica. Navodi se i da je UEFA posle višegodišnje istrage pribavila dokaze kojima se potvrđuje da su rezultati utakmica tadašnjeg makedonskog šampiona i jermenske ekipe bili unapred režirani.

Navodi se i da će predsednik Fudbalskog saveza Makedonije Haralampije Hadži-Ristevski, koji je u tesnim rodbinskim vezama sa predsednikom Pobede, takođe biti oštro kažnjen.

U saopštenju Fudbalskog saveza Makedonije navodi se da taj Savez podržava istragu UEFA, ali da neće dalje komentarisati taj slučaj, dok evropska kuća fudbala ne objavi konačnu odluku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.