Jakinta zadovoljan mestom u startnoj postavi azura

MILANO, 26. marta 2009. (Beta-Rojters) - Fudbaler Juventusa Vićenco Jakinta rekao je da za njega ne predstavlja problem da igra na mestu centralnog napadača na kvlaifikacionoj utakmici protiv Crne Gore i da je zadovoljan što će početi taj meč.

Zbog povreda napadača Luke Tonija i Alberta Đilardina selektor "azura" Marčelo Lipi primoran je da Jakintu postavi za prvog napadača na subotnjoj utakmici u Podgorici.

On je ove nedelje trenirao na toj poziciji u formaciji "4-3-3", zajedno sa fudbalerima Udinezea Antonijom Di Nataleom i Fabijom Kvaljarelom.

"U Juventusu igramo sa dva napadača, dok sam u nacionalnom timu igrao na poziciji krila. Jednako dobro mogu da igram i kao glavni napadač jer i tada drugima stvaram šanse. Nikada nisam igrao za Italiju od početka kao prvi napadač, ali neće biti problema. U Udinezeu sam to radio sedam godina i to je pozicija koja mi najviše odgovara", rekao je on.

Jakinta, koji je postigao dva gola za Juventus na utakmici prošlog vikenda protiv Rome, na kojoj su "crno-beli" pobedili sa 4:1, nije izborio mesto u prvom timu torinske ekipe, ali od kada su povređeni Amauri i David Trezege odigrao je pet uzastopnih utakmica kao starter.

"Ako sam spreman i igram u kontinuitetu znam da ću pružiti dobre partije. Dobro se osećam i psihički i fizički", dodao je on.

Pogledajte još