Koncert pop grupe Il Divo u Beogradu

BEOGRAD, 27. marta 2009. (Beta) - Operska pop grupa "Il Divo", koju čine četiri mlada pevača iz SAD, Španije, Švajcarske i Francuske, u okviru svoje svetske turneje gostovala je u četvrtak uveče u Beogradu i pred oko 10.000 ljudi izvela neke od svojih najpoznatijih numera.

Publika u Beogradskoj areni bila je oduševljena izvođenjem poznatih pop numera u operskom maniru, kao i jačinom glasova i pojavom ovih momaka, pa ih je posle svake pesme nagrađivala burnim aplauzom.

Grupa koju čine Dejvid Miler (David Miller) iz SAD, Karlos Marin (Carlos) iz Španije, Urs Buler (Buhler) iz Švajcarske i Sebastijan Izambar (Sebastien Izambard) iz Francuske, postoji već pet godina i za to vreme izdala je pet albuma.

U Srbiji je sada gostovala u okviru svetske turneje kojom promoviše svoj najnoviji album "Promis" (Promise).

Ova internacionalna grupa otpevala je pred beogradskom publikom 23 pesme na četiri jezika, a koncert je počeo izvođenjem, na njima svojstven način, pesme "Somewhere" Barbre Stejsend (Barbra Streisand).

Ređale su se zatim "Unbreak my heart", koju u originalu izvodi pevačica Toni Brekston (Brexton), "Bridge over troubled water" Sajmona i Garfankla (Simon and Garfunkel), a oduševljenje publike propratila je najava pesme Frenka Sinatre "My way", koju su momci otpevali na španskom jeziku.

Karlos Marin je pesmu "Mama", koju je najavio kao svoju omiljenu sa albuma "Il divo", posvetio svim majkama u publici. Usledile su pesme "Night in white satin", "Winner takes it all" i možda najpoznatija -"Without you". Na francuskom jeziku otpevali su pesmu "Pour que tu m'aimes encore".

Atmosfera u publici se "zakuvala" izvođenjem latino numere "La vida sin amor" i pesme "Power of love", a momci su otpevali i dve pesme sa novog albuma "The promise" - "Amazing grace" i "Impossible dream".

Iako je većina pesama bila sporijeg ritma, raspoloženje u Areni nije se nijednog trenutka stišavalo. Možda je tome doprinela i kružna bina po kojoj su članovi grupe stalno šetali, kao i odlična rasveta, mnoštvo boja, kamera i veliki bim na kojem su se smenjivali video snimci.

Uz na početku koncerta na srpskom izgovoreno "Dobro veče" i "Hvala, Beograde", Urs Buler je na kraju večeri zahvalio publici na gostoprimstvu i izrazio želju da ponovo budu gosti Beograda.

Pogledajte još