Tri biljke za živce

Najbolje lekove za mnoge bolesti i tegobe kriju se u samoj prirodi. Biljke su odličan način oslobađanja od napetosti i anksioznosti, i za razliku od lekova za smirenje ne mogu izazvati zavisnost

Komorač

Komorač ne leči samu anksioznost, ali leči neke od najčešćih simptoma anksioznosti, uključujući probavne smetnje, kašalj (anksioznost može uzrokovati uzastopni kašalj). Komorač smiruje simptome astme koji se mogu pogoršati pod uticajem anksioznosti. Ova biljka deluje kao analgetik, diuretik i antispasmodik.

(old_image)

Hmelj

Poznato je da se ne priča tek tako "pivce za živce". Hmelj je biljka, koja se već vekovima koristi kao lek. Odličan je u borbi protiv nesanice, stresa i glavobolje. Hmelj je koristan kod ublažavanja probavnih smetnji, opšte napetosti i smanjenja telesne temperature. Hmelj snižava nivo mokraćne kiseline u telu, leči infekcije i kožne bolesti koje su takođe povezane s hroničnom napetošću.

Napitak od hmelja

Dve kašičice cvetova hmelja prelijte sa 250 militira ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite i zasladite medom. Najbolje je da napitak pijete mlak u malim gutljajima, pola sata pre spavanja.

Oni koji imaju višak kilograma trebalo bi da paze, jer čaj od čistog hmelja otvara apetit. Stručnjaci upozoravaju da u većoj količini hmelj može da izazove gađenje, povraćanje, glavobolju i usporavanje cirkulacije, a ponekad i trovanje!

Kantarion

Ova biljka ne leči samu anksioznost, ali je delotvorna u borbi protiv depresije koja može nastati pod uticajem anksioznosti. Kantarion može poboljšati raspoloženje, ublažiti proliv, gastroenteritis, infekciju pluća i intimnih dielova tijela.

Stručnjaci kažu da se dosta bolesti javlja pod uticajem anksioznosti jer su tada imunitet i mehanizmi borbe protiv bolesti slabiji.

Pogledajte još