Regionalna konferencija o bezbednosti

BEOGRAD, 27. mart 2009. (FoNet) - U Beogradu će se 30. i 31. marta održati Regionalna ministarska konferencija "Promovisanje pravde i bezbednosti u Jugoistočnoj Evropi", u organizaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal, a koorganizator konferencije je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije.

Na konferenciji učestvuju ministri i delegacije ministarstava unutrašnjih poslova, pravde, zdravlja i spoljnih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, visoki vladini zvaničnici iz zemalja u okruženju, međunarodnih partnerskih organizacija - Evropske komisije, OEBS-a, Ujedinjenih nacija i regionalnih organizacija.

Konferenciju će otvoriti Predsednik Vlade Srbije, Mirko Cvetković.

Koopredsedavajući su prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić i Generalni podsekretar u UN,zatim Generalni direktor Kancelarije UN u Beču i izvršni direktor Kancelarije UN za drogu i kriminal, Antonio Maria Costa.

Organizovani kriminal i nedozvoljena trgovina,međunarodna i regionalna pravna saradnja, pogranična kontrola i saradnja,pranje  novca, finansiranje terorizma i povraćaj dobara, zaštita svedoka i žrtava,pravosuđe i integritet,sudijski integritet, samo su neke od tema ovog dvodnevnog skupa.

Pogledajte još