Prijave za mundijalske ulaznice prešle milionsku granicu

JOHANESBURG, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) - Prijave za ulaznice za Svetsko prvenstvo prešle su granicu od jednog miliona, pet dana pre završetka prve faze prodaje, objavila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

U saopštenju se navodi da u tu cifru nisu uključeni zahtevi stanovnika Južne Afrike načinjeni putem bankarske mreže, navodi se u saopštenju. Ulaznice su putem interneta tražene iz 160 zemalja, a najviše iz Južne Afrike, Velike Britanije i SAD.

Tokom prve faze prodaje biće dostupno 743.000 ulaznica, a taj deo završava se u utorak da bi se izvlačenjem sredinom aprila odredili dobitnici.

FIFA je saopštila da je broj prijavljenih daleko premašio njihova očekivanja, iako je u istoj fazi za prošli Mundijal bilo šest miliona prijava.

Druga faza prodaje karata počinje 4. maja i traje do 16. novembra, kada će karte biti dostupne u javnoj prodaji.

Prodaja ulaznica za Kup konfederacija porasla je za 10 odsto od kada je pokrenuta marketinška kampanja, objavila je FIFA. To je turnir osam ekipa koje će se sastati u junu u Južnoj Africi.

Nije, međutim, još prodata ni polovina karata za Kup konfederacija, iako na njemu učestvuju svetski prvak Italija, evropski prvak Španija i Brazil.

Pogledajte još