Zvezda je rođena!

Film o vremenu u životu kad snovi postaju realnost.
Film o ratu protiv samoga sebe i pobedi. Film o muzici, ali pre svega ovo je film o ritmu... 

Autor i protagonista dokumentarnog filma "Zvezda je rođena!", Vanja Kovačević, odlučila je da oformi bend i nauči da svira bubnjeve. Bend je, zapravo, "tribute" bend malo poznatom bendu iz Amerike, The Decemberists. Članovi "tribute" benda okupljeni su preko oglasa i audicije. Jedini uslov koji su morali da poseduju da bi postali članovi ovoga benda je potencijal. Muzičko znanje nije bilo obavezno. Shodno tome, u filmu je pokazano da želja dolazi iz afiniteta, koji je direktni ishod sposobnosti, odnosno talenta. Novoosnovani bend u filmu se zove Writers of Fiction, po jednom stihu iz pesme benda The Decemberists. Film prikazuje proces biranja članova i konačnog sastavljanja benda, njihove probe, napredak u vežbanju i konačno uspeh i koncert u Beogradu. 

U bendu sviraju Ivana Smolović, pevačica bendova Ika i Intruder, Nikola Berček gitarista bendova Autopark i Trenje, Ivan Pavlović gitarista benda Shiroko, Aleksandar Šišić bivši basista Kristala, Marija Jovanović sada svira sa Ikom, školovani violinista. Učitelj bubnjeva Nemanja Aćimović – svira u bendovima Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Jarboli i Lira Vega.

Muzički dokumentarni film "Zvezda je rođena!" dobio je podršku Ministarstva kulture Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Snimljen je HD tehnikom na lokacijama u Beogradu i Berlinu gde je napravljen intervju sa članovima benda The Decemberists i snimljeni kadrovi sa njihovog koncerta. Snimanje filma trajalo je deset meseci.

Pogledajte još