Alonso se sprema za težak početak sezone

0

MELBURN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) – Vozač Renoa Fernando Alonso sprema se za težak početak sezone u Formuli jedan posle slabog izdanja na treningu u Melburnu pred početak sezone i trke za Veliku nagradu Australije

MELBURN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) – Vozač Renoa Fernando Alonso sprema se za težak početak sezone u Formuli jedan posle slabog izdanja na treningu u Melburnu pred početak sezone i trke za Veliku nagradu Australije.

Španac je dobro završio prošlu sezonu, pobedama u Singapuru i Japanu i drugim mestom u Brazilu, čime je postavio temelje za mogući pohod na titulu ove godine.

Njegove nade da će dobro započeti ovu sezonu izbledele su, međutim, posle prvog treninga, na kome je bio 10. i 12.

„Mislim da sam srećan, ali bih mogao biti još srećniji. Teško je razumeti ritam. Naravno da nismo u najboljem položaju da govorimo o pobedama i podijumu„, rekao je Alonso.

Španac je osvojio vozačke titule sa Renoom 2005. i 2006. godine, ali je prošle sezone morao da se zadovolji petim mestom, pošto se vratio iz Meklarena, u kome je proveo godinu dana.

Alonso nije uspeo da se popne na podijum ni u jednoj od 14 trka prošle sezone i svestan je da će bolid morati brzo da se popravi ako želi da zauzme jedno od prva tri mesta ove godine.

Trebaju nam bolje performanse u automobilu, moramo da budemo brži. Ne možemo sebi da priuštimo da počnemo trku iz sredine i osvojimo neke bodove. Kada je plasman u nedelju u pitanju, očekivanja su ostala ista. Pokušaćemo da počnemo među prvih šest ili osam, inače ne možemo biti baš srećni„, rekao je Alonso.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.