Alonso se sprema za težak početak sezone

MELBURN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) - Vozač Renoa Fernando Alonso sprema se za težak početak sezone u Formuli jedan posle slabog izdanja na treningu u Melburnu pred početak sezone i trke za Veliku nagradu Australije.

Španac je dobro završio prošlu sezonu, pobedama u Singapuru i Japanu i drugim mestom u Brazilu, čime je postavio temelje za mogući pohod na titulu ove godine.

Njegove nade da će dobro započeti ovu sezonu izbledele su, međutim, posle prvog treninga, na kome je bio 10. i 12.

"Mislim da sam srećan, ali bih mogao biti još srećniji. Teško je razumeti ritam. Naravno da nismo u najboljem položaju da govorimo o pobedama i podijumu", rekao je Alonso.

Španac je osvojio vozačke titule sa Renoom 2005. i 2006. godine, ali je prošle sezone morao da se zadovolji petim mestom, pošto se vratio iz Meklarena, u kome je proveo godinu dana.

Alonso nije uspeo da se popne na podijum ni u jednoj od 14 trka prošle sezone i svestan je da će bolid morati brzo da se popravi ako želi da zauzme jedno od prva tri mesta ove godine.

"Trebaju nam bolje performanse u automobilu, moramo da budemo brži. Ne možemo sebi da priuštimo da počnemo trku iz sredine i osvojimo neke bodove. Kada je plasman u nedelju u pitanju, očekivanja su ostala ista. Pokušaćemo da počnemo među prvih šest ili osam, inače ne možemo biti baš srećni", rekao je Alonso.

Pogledajte još